BTC
% 1h
0.04
% 24h
0.54
% 7d
2.40
BTC
USD
9,205.8
EUR
8,064.7
NOK
85,648

BTC
% 1h
0.04
% 24h
0.54
% 7d
2.40
BTC
USD
9,205.8
EUR
8,064.7
NOK
85,648

Ingen banker er interessert i Ripple’s XRP

Bloomberg rapporterer at det er liten interesse fra banker om å bruke Ripple sin token XRP.  Ripple ønsker å bli en plattform for transnasjonale pengeoverføringer og har ambisjoner om å flytte verdier over landegrensene med sin kryptovaluta XRP. Bankene har vist noe interesse for Ripple sin teknologi muligens fordi Ripple har en sentralisert styringsmodell, en såkalt privat og lukket blokkjede. XRP har ca 100 milliarder tokens, og Ripple som er et privat selskap i USA er i besittelse av 61 milliarder av disse. Siden september 2016 har Ripple solgt sin egen token for 185 million dollar.

Ripple ble startet i 2012, men fikk fort motgang fra bankene som ikke ønsket å overføre verdier til en kryptovaluta som ikke var regulert. Ripple snudde seg derfor om og begynte å bygge RippleNet som er et meldingssystem som forteller bankene hvor de skal sende pengene. Dette er det samme som Swift gjør, men til forskjell har Swift eksistert lenger og har rundt 10.000 partnere. Ripple har også en tjeneste som hjelper banker med å klarere transaksjoner.

Ripple har signert partnerskap med 100 selskaper som tester RippleNet, deriblant SEB en av nordens største banker. Ingen av partnerne har turt å ta det helt i bruk enda, selv ikke investorer som Santander. Flere banker ser positivt på RippleNet teknologien, Santander har f. eks klart å sende penger fra en mobil app på bare få sekunder. Men det er tøff konkurranse. Earthport har bygd opp partnerskap i 65 land og transaksjons-volumene vokser. Swift står heller ikke stille å ser på og har nylig  lansert en oppgradering av plattformen. Swift støtter nå også sporing av transaksjoner over flere nettverk, noe RippleNet i utgangspunktet var først ute med. RippleNet vil uansett være det raskeste alternativet blant de to.

Så langt er det kun ett selskap som har testet overføring med XRP tokens, de testet 12 transaksjoner med i størrelsen 500-1000 dollar. Etter dette har ytterligere to selskaper registrert seg for testing. En vesentlig ulempe å bruke XRP tokens er volatiliteten som er en utbredt egenskap blant de fleste kryptovalutaer. Siden tidlig januar, har verdien på XRP falt med 50% fra en topp på nesten 3 dollar. Volatiliteten gjør XRP uinteressant som overføringsmiddel for bankene.

Ripple hadde en vill vekst før jul, mye av oppgangen skyldtes rykter om at XRP skulle listes på kryptobørsen Coinbase. Dette skjedde dog ikke. Det kan tenkes at mange som investerte i XRP har fått med seg at Ripple har partnerskap med opptil 100 banker, men har ikke skjønt at partnerskapet gjelder RippleNet, og ikke XRP token. Siden toppen i 4. januar på $3.65 har kursen på XRP mer en halvert seg. I skrivende stund ligger prisen på en XRP nå på $1.20.

 

Forrige

Neste