BTC
% 1h
0.70
% 24h
1.54
% 7d
3.40
BTC
USD
10,566
EUR
9,092.9
NOK
101,341

BTC
% 1h
0.70
% 24h
1.54
% 7d
3.40
BTC
USD
10,566
EUR
9,092.9
NOK
101,341

Tre grunner til at 2018 blir bedre enn 2017

I denne artikkelen skal jeg belyse kort noen punkter på hvorfor jeg mener 2018 kan bli et godt år for krypto. Jeg prøver alltid etter beste evne å beregne de potensielle oppgangene og risikoene i dette markedet. Jeg tror at mange mennesker tar unødvendige risikoer ved å bare høre på mange andre såkalte eksperter fra sosiale medier. I kryptofinans som vi etablerer nå ønsker vi å skape et miljø hvor vi kan bidra til riktige avgjørelser i fremtiden.

– Hver gang ordet regulering nevnes fra de større landene har det vært tendenser til å ha negativ påvirkning på kryptovalutamarkedet.

1. Utviklingen av skaleringsutfordringene

Bitcoin er den første og største kryptovalutaen. Flest penger som går inn og ut av krypto går gjennom Bitcoin, og derfor vil Bitcoin påvirke markedet mest i tiden fremover. Den totale markedsdominansen er i skrivende stund rett under 38%. Dersom vi følger historien er det en stor sannsynlighet for at Bitcoin får en økt markedsdominanse de neste månedene. Faktisk tror jeg at Bitcoin vil komme over 20 000 USD i verdi dette året. Mange eksperter tror at Bitcoin kan bli verdt så mye som 50 000 USD i 2018. Selv om jeg tror på en langsiktig verdiøkning må noen utfordringer løses først. En av utfordringene er skalering for større bruke. Per i dag klarer ikke Bitcoin å håndtere mer enn 6-7 transaksjoner per sekund. Dersom vi sammenligner antall transaksjoner med VISA som klarer å håndtere flere tusen transaksjoner per sekund, har kanskje Bitcoin en lang vei å gå. Kritikken mot Bitcoin som ikke klarer å håndtere flere transaksjoner sammenlignet mot for eksempel VISA bør være forståelig. Disse skaleringutfordringene vi så i 2017 har også resultert i høye avgifter.

Hvordan kan Bitcoin løse disse utfordringene i år? Blockstream har vært på banen og implementert Lightning Network (LN). Et såkalt ekstra lag i blockchainen, «Peer-to-peer of-chain network». LN skal tillate transaksjoner utenfor blockchain og med dette redusere transaksjonskostnadene til nesten null. I tillegg hevdes det at transkasjonene skal økes kraftig og skalerbarheten skal kunne økes til det uendelige. Å få til dette så kreves implementering av noder for LN. Vi ser at det implementeres flere og flere noder siste månedene.  Ting går riktig vei. Jeg tror at vi i de kommende månedene vil se en kraftig økning i antall transaksjoner for Bitcoin hvor flere og flere kanaler bruker Bitcoin grunnet LN. I tillegg, skal LN være gebyrfritt.

2.Regulering og sikkerhet

Hver gang ordet regulering nevnes fra de større landene har det vært tendenser til å ha negativ påvirkning på kryptovalutamarkedet. Mange mener at reguleringer skader markedet. Jeg mener dette vil påvirke markedet kortsiktig og er helt nødvendig. Personlig synes jeg det er skummelt å investere i uregulerte markeder. Regulering vil også føre til at vi vil få bedre stabilitet samt økt sikkerhet. Fokus på økt sikkerhet kommer til å bli stort i 2018 og med økt sikkerhet vil det føre til at større aktører vil føle seg trygge til å investere.

3.Brukervennlighet

Det er vanskelig å forstå seg på Blockchain, akkurat som internett var før i tiden. Tenk internett fra slutten av 90 tallet og begynnelsen av 2000 tallet. Det var først når Google og typisk Facebook kom på banen som viste verden veldig enkelt hvordan internett kan brukes. Dette igjen ledet til enda bedre brukervennlighet gjennom utvikling av apps. I dag klarer vi oss ikke uten internett og apps. I 2018 tror jeg vi vil se et hint av dette i kryptoverden.

Forrige

Neste