BTC
% 1h
1.00
% 24h
0.19
% 7d
1.97
BTC
USD
11,488
EUR
9,710.4
NOK
102,129

BTC
% 1h
1.00
% 24h
0.19
% 7d
1.97
BTC
USD
11,488
EUR
9,710.4
NOK
102,129

Goldman Sachs-støttede Circle kjøper Poloniex

I en pressemelding fra 26.02.2018 ble det kunngjort at den Goldman Sachs-støttede betalingstjenesten Circle har kjøpt opp Poloniex.

Poloniex ble den kryptobørsen som først omsatte for over en milliard dollar per døgn og er en av de mere populære børsene for trading i bransjen.

Poloniex uttalte at de ikke kunne forestille seg en bedre strategisk partner enn Circle.

«I samarbeid med Circle-teamet for å formalisere vår virksomhet har vi funnet en felles visjon for en fremtid der desentraliserte kryptovalutaer gir en langt mer åpen, inkluderende og jevnt fordelt global økonomi.»

Denne nyheten førte til en voldsom vekst på Bitcoin som har slitt med å holde seg over $9500. Da nyheten om oppkjøpet ble kjent steg BTC-prisen til $10300 i skrivende stund.

Det er et par grunner til at dette oppkjøpet gir mening for begge aktørene. Circle har et rykte for å være ledende likviditetsleverandør til institusjoner og investorer på tvers av et stort antall kryptobesparelser siden de tidlige dagene i bransjen. De skaper sømløse forbrukererfaringer med sin Circle Pay. En tjeneste som lar folk sende og motta penger på samme måte som de sender sms og e-post.

Globale investorer

I april 2015 avsluttet Circle en veldig suksessfull IPO, en finansieringsrunde der de hentet inn godt over 385 millioner kroner. Det Boston-baserte selskapet tok blant annet i mot investorer som Goldman Sachs, Baidu Inc og Breyer Capital.

Tom Jessop, administrerende direktør i Goldman Sachs strategiske investeringsgruppe, sa at banken anerkjenner behovet for å investere i selskap som aspirerer for å omdanne globale marked gjennom teknisk innovasjon.

Forrige

Neste