BTC
% 1h
0.96
% 24h
1.39
% 7d
2.63
BTC
USD
8,588.6
EUR
7,747.0
NOK
77,233

BTC
% 1h
0.96
% 24h
1.39
% 7d
2.63
BTC
USD
8,588.6
EUR
7,747.0
NOK
77,233

Tyskland anser ikke Bitcoin som eiendom

Tyskland vil ikke beskatte Bitcoin-brukere for å bruke kryptovaluta som betalingsmiddel, uttalelse fra Finansdepartementet.

 

Tyskland anser ikke Bitcoin som eiendom, i motsetning til Tyskland tilnærming til Kryptovaluta, anser USA Bitcoin som eiendom med skattemessige formål, noe som betyr at hvis en amerikaner kjøper en  kopp kaffe med bitcoin, er det teknisk sett vurdert som salg av eiendom og potensielt emne til kapitalgevinst skatt.

I stedet vil Tyskland betrakte bitcoin som ekvivalent med lovlig betalingsmåte i skattemessig betydning når det brukes som betalingsmiddel, ifølge et nytt dokument.

Bundesministerium der Finanzen baserte sin veiledning fra Den europeiske unions domstol  i 2015 om merverdiavgift (mva).

Domstolens avgjørelse skaper en presedens for EU-nasjoner å beskatte bitcoin, samtidig som det gir unntak for visse typer transaksjoner. Det nye tyske dokumentet berettiget spesielt sine skattemessige avgjørelser ved å angi kryptovaluta en juridisk metode for betaling, og sier:

«Virtuelle valutaer (for eksempel Bitcoin) tilsvarer lovlige betalingsmidler,
forutsatt at disse såkalte virtuelle valutaene til de som er involvert i transaksjonen,
som en alternativ kontraktsmessig og umiddelbar betalingsmåte, er blitt akseptert.»‘

I skattemessig betydning betyr dette at konvertering av bitcoin til en fiat-valuta eller omvendt er «en skattepliktig annen fordel».
Når en kjøper av varer betaler med bitcoin, vil en artikkel i EUs Momsdirektiv bli brukt på prisen på bitcoin i transaksjonstidspunktet.

Man betaler da ikke moms på bruken av bitcoin, men du må betale kapitalgevinstskatten ved årsskiftet når du fyller ut selvangivelsen.

Ifølge EU-avgjørelsen er den faktiske handlingen om å konvertere en kryptovaluta til fiat eller omvendt klassifisert som en «tjenesteyting»,
og derfor vil en part som opptrer som mellommann for utvekslingen ikke bli skattlagt.

Betalings gebyr sendt til digitale lommebok leverandører eller andre tjenester kan også skattes, ifølge dokumentet.

Andre aspekter fra kryptovalutaens økosystem vil ikke bli beskattet. «minere» som mottar blokkbelønninger vil ikke bli beskattet, da deres tjenester anses å være frivillige, ifølge dokumentet.

Forrige

Neste