BTC
% 1h
0.40
% 24h
4.78
% 7d
13.30
BTC
USD
12,956
EUR
10,958
NOK
119,678

BTC
% 1h
0.40
% 24h
4.78
% 7d
13.30
BTC
USD
12,956
EUR
10,958
NOK
119,678

Goldman Sachs: «Kryptovaluta i sin nåværende form er en boble.»

Sharmin Mossavar-Rahmani er CIO (Chief Information Officer) for Private Wealth Management Group hos Goldman Sachs, og samtidig ansvarlig for millioner av dollar i investeringer.

I følge ett intervju, sier hun at kryptovaluta har vært et hett tema med investorene i selskapet, som har lyst å lære mer om denne nye blockchain teknologien. Selv om selskapet annerkjenner potensialet av blockchain, har de ikke overraskende vært negative til de desentraliserte valutaene som eksisterer per dags dato.

«Vårt syn er at selv om vi liker konseptet til blockchain, og tror at det vil utvikle seg til et viktig verktøy for bedrifter og finansindustrien, tror vi at kryptovalutaen i dens form i dag, er i en boble»

Hun gikk videre etter dette å sammenlignet dagens situasjon sammen med TOPIX i 1990, Nasdaq i 2000 og til og med tulipankrakket på 1600 tallet.

Senere i intervjuet ser det ut som hun motsier dette utsagnet, der hun anerkjenner at kryptovaluta i dag har under 1% av verdens GDP (totalt ca 0,5 trillioner dollar), mens Goldman Sachs har 8 trillioner, og dotcom-boblen i 2000 hadde cirka 7 trillioner dollar.

Det som er viktig å merke seg er at gull og eiendomsmarkedet er veldig spekulative, mens kryptovaluta begynner å tilby ekte funksjonalitet som vil ha en stor påvirkning rundt hele verden. Og dette er kanskje her frykten stammer fra – usikkerhet og tvil som kommer fra de store finansielle institusjonene. Desentralisert valuta er ikke kontrollerbar, og store banker kan ikke få utbetalt store summer fra de føderale reservene på en regelmessig basis.

Selv om kryptovalutaen sin stigning har vært meteorisk, og dagens markedsoversikt er forsatt rent spekulativt, er det å si at dette er den største boblen i historien, et trist forsøk å spre frykt, usikkerhet og tvil. Det er klar indikasjon fra et veldig bekymret sentralisert system som stirret på en framtid der de ikke har plass.

Forrige

Neste