BTC
% 1h
1.16
% 24h
4.58
% 7d
12.72
BTC
USD
12,890
EUR
10,899
NOK
119,116

BTC
% 1h
1.16
% 24h
4.58
% 7d
12.72
BTC
USD
12,890
EUR
10,899
NOK
119,116

G20-toppmøtet neste uke har kryptovaluta på dagsorden

19.-20. mars skal Buenos Aires være vert for 29 finansministere, 20 sentralbanksjefer og 10 ledere av internasjonale organisasjoner. Ett av temaene på agendaene i møtet er kryptovaluta.

Hva vi vet så langt er at de vil øke innsatsen for å beskytte forbrukernes interesser gjennom krav til AML(anti-hvitvasking) og KYC(know your costumer).
Videre skal Financial Action Task Force (FATF) – som er en 37-nasjoners gruppe – rapportere til G20 om måter som kan forebygge hvitvasking av penger gjennom det digitale kryptomarkedet.

Mye av fokuset på møtet blir rettet mot KYC- og AML-krav, som også er årsaken til at de globale regulatorene setter dette på dagsorden.

Begge disse kravene brukes vanligvis av børsene, men ifølge de japanske myndighetene oppfyller noen få kryptobørser ikke disse kravene. Nylig har Tokyo lisensiert mange kryptobørser, hvor det fortsatt gjenstår å se om flere blir lisensiert.

Gitt de ulike tilnærmingene til kryptovaluta fra de ulike landene, er det bekymringsfullt hvis ikke nasjonene samhandler om en felles regulerings-strategi for kryptomarkedet uten å motvirke innovasjon.

Les også: G20 avviser krav om regulering av kryptovaluta

Formannen for BIS-komiteen for betalinger og markedsinfrastruktur uttalte at:

«Enhver diskusjon i G20 neste uke vil sannsynligvis være fremtidsrettet, diskutere fordeler og ulemper med regulering, men forvent ikke konkret handling, det handler om å sammenligne erfaringer så langt.»

Utfallet av møtet gjenstår å se, men det er viktig at regulatorene i G20-toppmøtet tar i betraktning at teknologien bak Kryptovaluta har potensiale til å inkludere en helt ny økonomi, nemlig de uten tilgang til banktjenester. Det er også veldig viktig å analysere dens konsekvenser for finansiell stabilitet, skatteunndragelse og finansiering av ulovlige aktiviteter.  Delegater vil vurdere et felles svar som vil redusere risikoen uten å motvirke innovasjon.

Forrige

Neste