BTC
% 1h
0.01
% 24h
1.03
% 7d
2.69
BTC
USD
11,405
EUR
9,625.7
NOK
101,308

BTC
% 1h
0.01
% 24h
1.03
% 7d
2.69
BTC
USD
11,405
EUR
9,625.7
NOK
101,308

Fem grunner som skal til for at kryptovaluta blir masseadoptert

Bitcoin er i dag kryptoverdens gudfar. På tross av de sterke nedgangene de siste ni årene, har bitcoin alltid steget til ett høyere platå. Vi lever i en verden hvor kontanter gradevis forsvinner. Vi blir mer digitale i form av visa, vipps og andre app-betalinger. Det er grunn nok til å tro at en kontantløs verden kan bane vei for bitcoin.

Videre ønsker jeg å drøfte noen grunner til hva slags kriterier som vil være avgjørende for at bitcoin skal lykkes i fremtiden, samt integrere seg i det tradisjonelle pengesystemet.

Billige transaksjoner

La oss glemme kryptovaluta i ett sekund. Akkurat nå bruker de fleste av oss kontanter eller kort i daglige transaksjoner.

Kontanter har ingen transaksjonomkostninger, men krever at du er fysisk tilstedte for å gi eller motta pengene. Transaksjoner i form av visa er relativt umiddelbare. Ofte kan likevel endelige betalingbekreftelser forekomme dagen etter. Sending av større beløp og avgifter varierer fra bank til bank. For at kryptovaluta skal få en fot innenfor den dagligdagse bruken, må den klare å slå dette med kjappere og billigere transaksjoner.

Mange mener at bitcoin allerede har en fordel i denne situasjonen, selv om marginene for bruken blir mindre for hver dag. Det som gjør bitcoin lønnsom er at den gir deg muligheten til å sende og motta transaksjoner igjennom hele døgnet, og over alle landegrenser. Noe bankene ikke har. Men med en stadig økende omkostning per transaksjon med bitcoin, vil det ikke være lønnsomt for folk flest å forlate den tradisjonelle valutaen sin.

En forandring må være vesentlig bedre for å kunne adoptere seg, og ta over noe som allerede er godt implementert. Mange tror at omkostningsproblemet er noe som kommer til å bli løst når f.eks Lightning Network blir lansert, som skal gjøre omkostningene per transaksjon betraklig mye billigere enn det har vært tidligere.

En form for oppgradering på Bitcoin sin modell

Bitcoin har en enorm ledelse når det gjelder adoptasjon i forhold til andre kryptovalutaer. For at en valuta skal kunne slå ut bitcoin vil de trenge å være objektivt bedre på flere punkter.

  • Kjappere og billigere transaksjoner.
  • Mer anonymitet.
  • Bedre sikkerhet.

Hvis en annen kryptovaluta er veldig lik Bitcoin, hvorfor skal man da velge en annen valuta?

Stabilitet

Trangen for stabilitet rører ikke bare kryptomiljøet. Uansett hvilken valuta det er snakk om vil man trenge en form for stabilitet for å forbli ett byttemiddel man kan stole på. Desto mer prisene faller og stiger, jo mer vil folk flest holde seg unna daglig bruk på grunn av usikkerheten og volatiliteten. Prisvolatilitet har eksistert siden tidenes morgen i kryptoverdenen, og er noe den er annerkjent for.

Den menneskelige natur kommer frem, når følelsen av gevinst er til stede. Samtidig er det vanskelig å stabilisere prisen til noe, som er under effekten av spekulasjon i et raskt voksende marked.

Ett enkelt fiat konverteringssystem

Verden er styrt av statlig utstedt fiat valuta. Fiat-penger er penger uten en indre verdi. Pengene er utstedt av sentralbanken og erklært penger, hvor sentralbanken ikke har dekning (f.eks gullreserver), til å innløse dem i realverdier. Det å leve av bare kryptovaluta kan være vanskelig i dag, og ofte ikke en lønnsom løsning for folk flest. Det kreves en enkel og kjapp måte å kjøpe og selge kryptovaluta, for at det skal være praktisk for flere. Mange kryptovalutaer i dag er kun mulig å få tak i ved å først kjøpe seg bitcoin. For å kunne bli dominant og allment tilgjenglig må avhengigheten av bitcoin ned, noe den er i ferd med å gjøre. Tilgangen til flere trading pairs er noe som stadig vokser.

En markedsførings kampanje rettet til utenforstående

For å vende verden over, må den digitale valutaen presenteres på en måte som responderer til de fleste. De tekniske brukerene bryr seg om hashrates, kryptografiske nøkler, smartkontrakter og ringsignaturer. Dette vil ikke appelere til vanlige folk. De må nås med budskapet om billigere avgifter, raskere tilgang på penger, økt sikkerhet og mindre papirarbeid.

Ved å ha kompetanserike mennesker som kan dele kunnskapen sin om kryptovaluta, vil man kunne nå ut til flere. Markedsføringskampanjer vil også være ekstremt viktige i tiden som kommer.

Kilder:
Fiat
Cointelegraph 
India sin pengesituasjon
Trading pairs
Bitcoin dominans

Forrige

Neste