BTC
% 1h
1.56
% 24h
0.84
% 7d
1.30
BTC
USD
11,567
EUR
9,768.1
NOK
102,824

BTC
% 1h
1.56
% 24h
0.84
% 7d
1.30
BTC
USD
11,567
EUR
9,768.1
NOK
102,824

Hva du bør vite om ICO

De som ønsker å starte egen bedrift i dag, må først finne investorer. I tillegg til dette er man nødt til å legge frem business plan, opprette AS og ha en grundig dialog med banken. Tenk om prosessen kunne vært enklere.

ICO åpner dører

La oss si at du ønsker å opprette ditt eget selskap men mangler midler til dette. Det er her en ICO kommer inn. Først og fremst må ideen din ut i offentligheten for å skape interesse. Deretter lages en ‘’white paper’’, som er en type businessplan. Den beskriver hva slags bedrift du skal skape, funksjonen og hvordan utviklingen vil være.

Når din white paper er publisert og har fått aksept, kan du begynne å selge ICO til de som ønsker å investere i ideen din. Ofte kan du da kjøpe en ICO/mynt for ethereum eller bitcoin. På denne måten kan du enkelt få investorer til å investere i ideen din og samle pengene du trenger for å få det til.

Ikke gå i fellen

Det kan være vanskelig å vite hva man skal investere i, særlig med så mange forskjellige ICO’s på markedet. Nye prosjekter dukker stadig opp. Ofte har det hendt at flere har investert i en ICO, prisen har skutt i været, folk har kjøpt mer og plutselig er både selskapet og ICO’en sporløst forsvunnet, sammen med alle pengene folk har invesert. Så hva bør du se etter for å ikke bli lurt?

  • Utviklerne bør ikke være anonyme men ha 100 prosent åpenhet om hvem de er.
  • I white paper bør beskrivelsen tydelig vise hva hensikten og funksjonen til deres ICO er. Bruker de for lange eller uklare setninger, har de enten ikke tenkt godt nok igjennom dette eller er det muligens ugler i mosen.
  • Det bør være et juridisk rammeverk mellom utviklerne og bidragsyterne, inkludert vilkår og betingelser fastsatt for ICO.
  • ICO’en bør være lagret i en såkalt escrow wallet, som enkelt forklart, er en lommebok som er sikret med flere lag av kryptering. Det trengs flere nøkler for å få åpnet denne lommeboken og en av nøklene skal være lagret hos en tredjepart.

Ikke invester mer enn det du er villig til å tape

Til slutt må man ta høyde for at ikke alt man investerer i kan bli til gull. Oppgangen bitcoin har hatt de siste årene kan man ikke gå ut ifra vil skje igjen, så derfor er det viktig å være realistisk og ikke ende opp som gjeldsslave, skulle prosjektet ikke ta av.

Personlig tror jeg at vi er i startfasen i blockchain teknologien av hva vi kommer til å se fremover av muligheter. Det finnes mange interessante prosjekter der ute og det vil garantert komme flere. Hold øynene åpne, pass på å ikke bli lurt og ikke invester mer penger enn du har råd til å tape.

Forrige

Neste