BTC
% 1h
0.01
% 24h
2.43
% 7d
2.76
BTC
USD
10,636
EUR
9,144.0
NOK
101,808

BTC
% 1h
0.01
% 24h
2.43
% 7d
2.76
BTC
USD
10,636
EUR
9,144.0
NOK
101,808

Kan vi lære noe av trendene fra finansverden?

«Før du går inn i detaljene må du se på helheten, men det er detaljene som skaper helheten»

I denne artikkelserien skal vi se litt på trender fra finansverden for å hjelpe oss å forstå trendene til Bitcoin bedre.

Teknisk analyse (TA) er ment for å vise oss mulige veier. På tradingview kalles det ofte for ideer. Jeg bruker tradingview som et verktøy og er svært fornøyd. Du kommer langt med gratisversjonen.

TA er litt som sjakk hvor vi prøver å forutse mulige bevegelser på forhånd og tilpasser oss kontinuerlig for å vinne. Mange tror at TA er et verktøy for å spå framtiden men det er jeg uenig i.  Hovedhensiktene med TA er til å finne ut når det er mest profitabelt og minst risikabelt for å gå inn i en handel. Ofte krever «trading» mer tålmodighet enn de fleste forstår

Den største faren ved kjøp og salg av finansielle instrumenter som aksjer og BTC er å handle basert på følelser. Å ikke handle på følelser er lettere sagt enn gjort for mange, også for erfarne tradere. Dersom man ser det store bildet vil det kanskje føre til at flere ikke handler basert på den kjente terminologien «FOMO» – Fear of Missing Out.

Mange lurer på om bunnen på ca 5800 – 6000 USD fra 6 februar 2018 er den endelige bunnen i denne syklusen? Dette vet ingen med 100 % sikkerhet og alt dette skal vi se nærmere på i neste artikkel. Langsiktig er Bitcoin i en bull trend sett ut i fra logaritmisk skala. Medium lang sikt er vi en bear trend til det motsatte blir bevist. I skrivende prøver BTC å komme seg ut av en ca 126 dagers nedgang. Før vi går nærmere inn på Bitcoin og trender, tar vi turen innom historien til finansverden i denne artikkelen.

 

Kan historien til finansverden hjelpe oss med å forstå Bitcoin sin trend fremover? 

Vi tar en liten titt på hva trender har lært oss av noen få kjente aksjer og indekser gjennom historien.

Amazon aksjen fra 1997 til mars 2018. Grafen under viser deg tydelig at den langsiktige trenden er din venn. Grafen vises logaritmisk for å fremstille relative økninger siden 1998.

 

Her er trenden for de store kjente selskapene som Facebook, Amazon, Appel, Nvidia, Google og Netflix samlet sett? Grafen under vises logaritmisk.

 

Nasdaq Composite Index fra 1980? Prisen er i dag på ca 6600 USD! Legg også merke til dot com-boblen og finanskrisen. I grafen under velger jeg å kalle kortsiktig trend fra 2010 ettersom det totale bildet er fra 1980.

 

Til slutt tar vi en titt på Dow Jones Industrial indeksen og sjekker trenden gjennom 100 år.

Tips! Sjekk ut hovedindeksen Oslo Børs eller andre kjente indekser i verden og du vil se hvor viktig trender er i det lange løp!

Historisk sett vil alltid prisene komme innom den langsiktige trendene. Det som er vanskelig er å vite når dette vil skje. Jo mer vi beveger oss vekk fra den langsiktig trendlinjen, jo større blir fallet. Veldig mange spekulerer nå om dagen på at aksjemarkedene i USA skal få et krakk i år eller i neste år. Trenden er uansett positiv til det motsatte er bevist.

“History doesn’t always repeat itself, but it often rhymes,” Mark Twain

Kan vi bruke noe av denne lærdommen fra finansverden hvor vi ser nærmere på Bitcoin for å spå fremtiden? Vi sjekker dette nærmere i neste artikkel til uken som kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrige

Neste