BTC
% 1h
0.01
% 24h
0.98
% 7d
14.32
BTC
USD
12,993
EUR
10,953
NOK
120,026

BTC
% 1h
0.01
% 24h
0.98
% 7d
14.32
BTC
USD
12,993
EUR
10,953
NOK
120,026

IMF: Kryptovaluta utgjør ingen risiko for global økonomi

Kryptovaluta ser ikke ut til å utgjøre noen risiko for finansiell stabilitet, sier Det Internasjonale Pengefondet (IMF), i en rapport publisert i april.

I kommentarer angående kryptovaluta som en del av sin globale finansielle stabilitetsrapport, fortsatte organisasjonen sin siste holdning til kryptovaluta ved å fremme internasjonale avtaler om regulering.

I rapporten står det

Valutaen kan utgjøre en risiko hvis bruken blir mer utbredt uten de nødvendige sikkerhetstiltakene. Vinklingen er positiv og har tittelen «en ujevn vei fremover for den globale økonomi». De legger ikke bort tanken om at kryptovaluta kan komme til å omdanne økonomisk aktivitet.

Rapporten sier:
«Det er umulig å vite hvorvidt kryptovaluta kan forandre den finansielle infrastrukturen, og om de fleste nye kryptovalutaer sannsynligvis vil forsvinne som i tidligere episoder av teknologisk innovasjon (som mange tekniske bedrifter gjorde i slutten av 1990-tallet, for eksempel). Før de kan omdanne finansiell aktivitet på en meningsfull og varig måte, må kryptovaluta først tjene tillit og støtte fra forbrukere og finansmyndigheter.»

Rapporten legger til at for å skape denne tilliten, må det bli enighet blant det globale lovgivningsmiljøet om hvilke kryptovalutaer som er en aksje eller en valuta. IMF følger dermed de andre finansinstitusjonene i år, særlig Financial Stability Board (FSB). FSBs leder, bank of England-guvernør Mark Carney, fortalte G20 i mars at kryptovalutaene ikke utgjør risiko for verdens økonomi.

I mellomtiden har IMFs sjef, Christine Lagarde på samme måte adoptert en sterk holdning til krypto og anerkjenner fordelene, samtidig som de advarer om ulovlige bruksområder som krever oppmerksomhet.

– Et dårlig utseende på kryptovaluta burde føre oss til verken krypto-fordømmelse eller krypto-eufori, skrev hun i en offisiell bloggpost i forrige måned.

Forrige

Neste