BTC
% 1h
0.92
% 24h
4.15
% 7d
12.65
BTC
USD
12,882
EUR
10,897
NOK
119,122

BTC
% 1h
0.92
% 24h
4.15
% 7d
12.65
BTC
USD
12,882
EUR
10,897
NOK
119,122

Vil tilby kryptovaluta- og blokkjedeteknologi som eget fag

Fra høsten 2018 vil Høgskolen på Vestlandet tilby et eget kurs om kryptovaluta og blokkjedeteknologi til sine studenter. Svein Ølnes i Vestlandsforsking står som faglig ansvarlig for kurset ved høgskolen. Han mener at kryptovaluta ikke bare hører hjemme i ingeniørstudier, og tror det vil bli populært blant studentene på skolen.

Ølnes forteller til Dagens Næringsliv at han mener det er nødvendig med et eget kurs for å kunne gi en grundig innføring i både den monetære delen av systemet, men også den teknologiske. I dag er det ingen andre universitet eller høgskoler som tilbyr spesifikke kurs i kryptovaluta og blokkjedeteknologi med utgangspunkt i økonomifaget. Ølnes mener også at faget er for omfattende til å tas inn i ett eksistrende fag, da det kan miste sitt teknologiske aspekt, og ende som ett halvferdig prosjekt.

På BI og NHH er det foreløpig ikke planlagt noe lignende kurs til høsten. Instituttleder Richard Priestley sier til DN at BI har diskutert mye om blokkjeder og kryptovaluta, men at de foreløpig ikke har snakket om noe eget kurs eller fag. Han utelukker ikke at et slikt kurs likevel kan dukke opp på BI.

Førsteamanuensis Carsten Bienz ved NHH sier at kunnskap om blokkjeder og kryptovaluta ikke blir like nyttig uten en kontekst, og har derfor ikke valgt å lage noe eget kurs om temaet. Bienz mener blokkjeder og kryptovaluta må ses i sammenheng med forretningsmodellene rundt dem og andre økonomiske fenomener.

Konsulentselskapet Menon Economics ser at det allerede er behov for kompetanse på blokkjeder og kryptovaluta i næringslivet. Kryptovaluta blir like viktig for økonomer som teknologer fremover. Vi har allerede ett behov for kompetanse, og det behovet vil øke mer, sier seniorøkonom Torbjørn Bull Jensen i Menon Economics til DN.

Forrige

Neste