BTC
% 1h
0.10
% 24h
1.87
% 7d
3.05
BTC
USD
10,605
EUR
9,115.1
NOK
101,676

BTC
% 1h
0.10
% 24h
1.87
% 7d
3.05
BTC
USD
10,605
EUR
9,115.1
NOK
101,676

Bitmain blir den første som lanserer Zcash ASIC miner

Equihash, en Proof-of-Work (PoW) mining-algoritme brukt av Zcash og en rekke andre kryptovalutaer, er i ferd med å bli mindre rettferdig.

På onsdag avslørte mining-maskinvareprodusenten Bitmain at de hadde utviklet den første Application Specific Integrated Circuit (ASIC) miner som kunne mine på Equihash-sikrede nettverk.

Ny epoke

Bitmains Zcash ASIC miner – Antminer Z9 Mini – har en annonsert hashrate på 10k Sol/s og er planlagt å begynne frakt i slutten av juni.

Det er imidlertid sannsynlig at denne nye epoken for den tidligere ASIC-resistente miningalgoritmen allerede har begynt, fordi de fleste tror at Bitmain privat har begynt å bruke sine nye ASICs måneder før de annonserte det til allmennheten.

Kritikere av ASICs hevder at utviklingen av disse minerne sentraliserer hashpower, særlig siden Bitmain ikke har en betydelig konkurrent i dette markedet.

Zcash Equihash vedtok å avverge utviklingen av Zcash ASIC miners, og kryptovalutaen har hittil blitt minet hovedsakelig ved bruk av maskinvare drevet av generelle GPU-chips, som er mye brukt blant PC-spillere.

Bitmain har metodisk knekket tidligere ASIC-resistente miningalgoritmer de siste månedene, og avslører miners for Ethash, Cryptonight og Blake (2b) algoritmer.

Endrer algoritmene sine

Monero, den mest fremtredende Cryptonight-coinen, endret nylig sin forekomst av miningalgoritmen, slik at Bitmains Cryptonight ASIC ikke ville være kompatibel med sitt nettverk, og Ethereum – som er sikret av Ethash – har diskutert å vedta tilsvarende tiltak.

Hittil har minst en Equihash-coin – Bitcoin Gold – uttalt at de vil aktivere en såkalt «hard fork» for å opprettholde ASIC-motstand når Bitmain begynner å sende sine Equihash ASIC miners.

Kan ikke vare evig

Bare timer før Bitmain kunngjorde at de utgir en Zcash ASIC-miner, skrev Zcash-medstifter Zooko Wilcox i et foruminnlegg at han visste ASIC-motstand ikke kan opprettholdes for alltid, og han har utdannet seg på den nåværende tilstanden for kryptovaluta-mining.

Wilcox, som også er administrerende direktør i det privatdrevne Zcash Company, sa at han hadde blitt overrasket over hvor viktig GPU-mining var for folk i land som Venezuela, hvor ASIC-miners som må importeres – sannsynligvis vil bli stjålet under forsendelsen.

– Og helt på slutten, forresten, er at jeg i utgangspunktet fortsatt er på samme sted nå som jeg var for fire år siden da vi først bestemte oss for å gå for en utbredt fordeling av coins på bekostning av sunk cost – incentivjustering, konkluderte han, og la til Jeg synes fortsatt at utbredt distribusjon av coins er viktigere, selv om det kan ikke vare evig.

Forrige

Neste