BTC
% 1h
0.17
% 24h
0.81
% 7d
14.30
BTC
USD
12,991
EUR
10,951
NOK
120,008

BTC
% 1h
0.17
% 24h
0.81
% 7d
14.30
BTC
USD
12,991
EUR
10,951
NOK
120,008

Fysiske bitcoin sedler lansert i Singapore

Tangem beskriver seg som en «Smartseddelplatform» som produserer fysiske kontanter som inneholder verdier av kryptovaluta. Singapore firmaet har debutert med «Tangem Notes» i butikken «Megafash» som holder til i en av hovedstadens største kjøpesentere, Suntech City.

Sedlene vil bære sin verdi i bitcoin på en brikke som er implementert i sedlene. Sedlene kommer i to varianter ved lansering;
En med beholdning på 0,01 BTC (700NOK) og en med 0,05 BTC (3500NOK).
Brikken i sedlene er en Samsung Semiconductor S3D350A-brikke som ifølge Tangem-grunnlegger, Andrew Pantyukhin «adresserer alle kjente angrepsvektorer på maskinvare- og programvarenivåer»

Tangem sier at sedlene er lagd for at det skal kunne bli lettere å eie og bruke kryptovaluta i landet, på lik linje med fysiske kontanter. Et alternativ for de som ikke er så komfortable med teknologi. «Tangem Notes forbedrer brukervennligheten- og sikkerheten rundt å eie, bruke og sende kryptovaluta for både sofistikerte og ny kommende brukere» skriver de i sin annonsering av sedlene.

Hvordan fungerer det?

Tangem forklarer at smartsedlene deres kan sammenlignes med en godt beskyttet bank seddel.
Sedlene skal ikke ha noen transaksjonskostnader, og ingen spesiell infrastruktur eller kompliserte applikasjoner – alt du trenger å gjøre er å scanne sedlene med en NFC (Near Field Communication), smarttelefon for å validere enheten og beholdningen.

Overføre eierskap av sedlene skal være anonymt og umiddelbart. Du kan fysisk gi over seddelen, som fungerer som en wallet til neste eier, alt de trenger er seddelens privatekey. Selskapet forteller at sedlene er innebygd med en «High-grade EAL6+ protection» som skal gjøre gamle private keys uopprettelige etter eierbytte, og skal hindre replikering av lommebøker og beholdninger.

Deres nærmeste konkurranse heter Opendime. Selskapet har lenge tilbud et fysisk produkt med lignende hensikt, men formet mer som en USB-brikke. Opendime kommer uten noe beholding fra før.

Foto: https://tangem.com/

Foto: https://opendime.com/

Sikkerhets spørsmål

Selskapet påstår å tilby «den første hardware lagringsløsningen på markedet hvor hele teknologien er sertifisert med EAL6+ og EMVCo sikkerhetsstandarer».

Som med ethvert produkt i kryptoverden, er sikkerhetsrevisjon og åpen kildekode viktig for å tjene brukerens tillit. På dette tidspunktet har Tangem bare gitt ut kildekode for sine iOS- og Android apper på Github. Selskapet hevder samtidig at de har delt sin fulle kildekode med et sveitsisk sikkerhetsfirma med navn, Kudelski Group. De legger til at dette firmaet har gjennomført en grundig gjennomgang og en omfattende sikkerhetsrevisjon av produktet.

Produktet er bare tilgjengelig i Singapore for øyeblikket.

Forrige

Neste