BTC
% 1h
0.10
% 24h
2.72
% 7d
3.03
BTC
USD
10,607
EUR
9,116.4
NOK
101,725

BTC
% 1h
0.10
% 24h
2.72
% 7d
3.03
BTC
USD
10,607
EUR
9,116.4
NOK
101,725

Huawei annonserer Bitcoin wallets som standard app i nye telefoner.

«Huawei Technologies, et kinesisk multinasjonalt teknologiseskap, har annonsert at deres smarttelefonbrukere vil kunne laste ned Bitcoin lommebøker på alle Huawei-enheter f.o.m 11.mai 2018, rapporterte Bloomberg.»

Huawei lanserer BTC.com sin wallet versjon i sin AppGallery app store, som kommer til å bli forhåndsinnstallert på alle nye Huawei smarttelefoner, forteller Alejandro de la Torre, som er visepresident for BTC.com. Walleten vil bli den første digitalevaluta appen som tilbys på Huawei sine enheter.

Tilgang til digitalevaluta apper er begrenset i Kina, da regjeringen blokkerer Android’s Google Play Store og enkelte deler av Apple’s App Store.  Selvom Kinesiske myndigheter slår ned på kryptovaluta, kan fortsatt folk eie dem. De la Torre forteller til Bloomberg;

«Det er en god mulighet for oss å komme inn i det Kinesiske markedet. Bruken av kontantløse betalinger med apper er stor, noe det tradisjonelle banksystemet mangler. Vi ser på det som et godt bruksområde hvor kryptobetalinger har et rom for å vokse.»

Desentraliserte apper

I Mars ble det rapportert at Huawei planlegger å utvikle en smarttelefon som skal støtte desentraliserte applikasjoner (DApp) som kjører på blockchain-teknologi. Huawei hadde i fjor en dominerende markedsandel på 20 prosent. Huaweis globale markedsandel var i første kvartal 2018 på 11 prosent. Jamie Gonzalo, visepresident i Huawei sa i en uttalelse;

«Fra vår ledende posisjon i Kina, der hvor mobilbetalinger er som størst, forventer vi å se en massiv vekst i globale adaptasjoner i forhold til kryptovaluta i nærmeste fremtid.»

Blockchain Platform

I Mars annonserte Huawei lanseringen av en Blockchain-as-a-Service (BaaS) plattform med fokus på smartkontrakt utviktlig. «En høy ytelse, høy tilgjengelighet og høy sikkerhets blockchainsteknologi platformsstjeneste for bedrifter og utviklere.»

I mellomtiden planlegger Kina å frigjøre landsomfattende blockchain standarer for slutten av 2019. En dedikert gruppe har angivelig allerede påbegynt arbeidet med prosjektet.

Forrige

Neste