BTC
% 1h
0.21
% 24h
1.04
% 7d
0.30
BTC
USD
10,891
EUR
9,369.0
NOK
104,228

BTC
% 1h
0.21
% 24h
1.04
% 7d
0.30
BTC
USD
10,891
EUR
9,369.0
NOK
104,228

Kodak våkner – kaster seg på blokkjede bølgen

I begynnelsen av januar kunngjorde Kodak et partnerskap med WENN Digital. Ved hjelp av kryptovalutaen KODAKCoin, skal fotografer kunne selge nye og lisensiere gamle bilder via plattformen KODAKOne. Nyheten førte til at Kodak sine aksjer skjøt i været, og fotogiganten er tilbake på markedet. Da børsen stengte på onsdag stod kursen i 5,45 dollar.

Sikrer opphavsretten til fotografiet

WENN digital er utvikleren av plattformen KODAKOne som er lisensiert av Eastman Kodak Co(KODK.N). De har opprettet et blokkjedesystem som skal beskytte opphavsretten til fotografier registret på plattformen. Kodak har vært aktiv i å utvikle blokkjedeplattformen med WENN digital.

Plattformen skal blant annet hjelpe fotografer med følgene:

  • Opprette tillit mellom fotograf og kjøper.
  • Dokumentere hvor bildet har blitt lisensiert før.
  • Umiddelbar betaling til fotograf.
  • Rettsforvaltning igjennom plattformen.

En markedsplass for fotografer

Blokkjede er en delt database som vedlikeholdes av et nettverk av datamaskiner som er koblet til Internett. WENN sin token heter KODAKCoin og vil drives på blokkjeden KODAKOne. Med KODAKCoin kan man kjøpe bilder som blir lastet opp i KODAKOne. Det gir fotografer en bedre oversikt over hvem som bruker bildet de har tatt og i hvilken setting det blir brukt.

Kodak sin visjon er å ha en lisensieringsplattform, som sporer bruk, gir skapere mer kontroll over lisensiering, samtidig som de håndhever opphavsretten og skaper en markedsplass for alle fotografens behov.

Har du fått med deg: Venstre viser interesse for blockchain.

Kvalitet fra første stund  

Det offentlige tilbudet skal finne sted 21.mai. Det var opprinnelig planlagt i januar, men ble forsinket på grunn av regulatoriske problemer. Forsinkelsen gjorde at aksjeprisen falt fra 13,75 dollar i januar til den nåværende kursen på 5,45 dollar.

– Vi tok et steg tilbake og bestemte oss for at vi ville kvalitetsikre alle tokens før vi begynte offentlig salg, fortalte Cam Chell, leder og medstifter av KODAKOne, Reuters i et intervju. – Vi ville sørge for at det ble riktig.

Chell fortalte at KODAKOnes myntsalg vil være juridisk kompatibelt med US Securities and Exchange Commission, ved hjelp at et instrument kalt Simple Agreement for Future Tokens (SAFT).

Les også: Vil tilby kryptovaluta og blokkskjedeteknologi som eget fag

Analytikere mener at SAFT-strukturen gjør token-salg levedyktig fordi det begrenser deltakelse til investorer. Under et SAFT-tilbud, er token utsendt når blokkjedeplattformen blir lansert, noe som Chell fortalte var forventet å være senere i år.

Det var den samme strukturen som ble brukt av Filecoins tilbud i august og september i fjor, noe som økte om lag 200 millioner dollar. Filecoin er et desentralisert nettverk som skal lette lagring, gjenfinning og overføring av data.

WENN digital har allerede gjennomført et pre-salg av SAFT til akkreditert investorer og øker om lag 10 millioner dollar. Selskapets kapitalkrav er 20 millioner dollar, men Chell sa at etterspørselen var større.

Kilder:

Kodak blockchain project seeks to raise $50 million in token offering

KODAKOne

Forrige

Neste