BTC
% 1h
0.15
% 24h
0.90
% 7d
14.27
BTC
USD
12,987
EUR
10,948
NOK
119,976

BTC
% 1h
0.15
% 24h
0.90
% 7d
14.27
BTC
USD
12,987
EUR
10,948
NOK
119,976

Warren Buffet sier Bitcoin er gambling og ikke en investering

Den profilerte investoren Warren Buffet kommer ikke til å kjøpe Bitcoin eller annen kryptovaluta. Han sammenligner valutaen med gambling. I et intervju med Yahoo Finance uttalte han seg om sin skepsis rundt dette. Intervjuet fant sted under Berkshire Hathaways årlige aksjonærmøte.

– Det er to typer ting som folk kjøper og tror de investerer i. Det ene er selve investeringen og det andre er å ikke investere. Bitcoin er å ikke investere, forklarer han.

Hvorfor er ikke Bitcoin en investering?

Buffet er ikke sjenert med sine meninger om bitcoin og kryptovaluta. Selv har han sterke meninger mot å investere i dette og fraråder andre å hive seg på kryptobølgen.

– Om du kjøper Bitcoin eller annen kryptovaluta, har du kjøpt noe som ikke har produsert noe. Du håper derfor på at nestemann betaler mer, slik at investeringen din får avkastning. Dette er å spekulere og derfor ikke å investere, sier han til Yahoo Finance.

Han forteller videre at det ikke er noe galt med å spekulere, men at det kan sammenlignes med gambling.

– Hvis du vil gamble kan andre komme og betale mer i morgen, men dette er gambling og ikke en investering, forklarer han.

Selv kommer kan med konkrete råd på hva som er gode investeringer.

– Om du kjøper en gård, leilighet eller viser interesse i en bedrift, gjør du dette på privat basis. Det er en tilfredsstillende investering, hvor du ser på selve investeringen for å få avkastning, sier han.

Lenge vært skeptisk til Bitcoin

For flere år siden kalte Buffet kryptovaluta for en luftspeiling og hevdet det var en spøk å tildele en verdi til noe bare fordi det kan brukes til å overføre penger.

– Er sjekker verdt mye bare fordi de kan overføre penger? Spurte han da.

Da han i januar ble spurt om JPMorgan Chase CEO, Jamie Dimons og hans endring av syn på Bitcoin opplyste han igjen om sin negativitet rundt kryptovaluta. Dimons hadde året før kommunisert at han mente Bitcoin var svindel.

– Når det gjelder kryptovaluta generelt, kan jeg med sikkerhet si at det kommer til å bli en dårlig slutt. Jeg tror at hver eneste kryptovaluta vil falle de neste fem årene. Men jeg ville aldri shorte en eneste krone, uttalte Buffet seg da.

Han utyper videre at han ikke vil ta en negativ posisjon ved å handle «Bitcoin futures kontrakter», og sier at det er ingen grunn til å gjøre det.

– Hvorfor i all verden skal jeg ta en lang eller kort posisjon til noe jeg ikke vet noe om? Spurte han og innrømmet at kunnskapen om kryptovaluta er svært liten.

I oktober i fjor forklarte han at man ikke kan verdsette Bitcoin fordi det ikke er en verdiproduserende eiendel. Han uttalte seg spørrende til strateger og hedgefondsledere som tror Metcalfes lov gir en effektiv forklaring av Bitcoins verdi. Metcalfes lov er et prinsipp som sier verdien av et nettverk er proporsjonalt med tallet av brukerbasen.

– Det er en ekte boble i den slags ting, la han da til.

Ikke imponert av ICO’er

I desember uttrykte han bekymring for at ICOer – som økte med mer enn 3,2 milliarder dollar i 2017 i henhold til ICO Tracker CoinSchedule – ikke vil vise seg å være gunstig for investeringsbransjen.

– Folk blir begeistret av store prisbevegelser, og Wall Street imøtekommer, sa han da.

Binance administrerende direktør, Zhao Changpeng sa nylig at kryptovaluta er et område Warren Buffet har svært lite kunnskap om.

– Warren Buffett er en fyr jeg virkelig respekterer fra et investeringssynspunkt, men jeg tror ikke han forstår kryptovalutaer i det hele tatt, sa Changpeng, og fortsatte,

– Det er hva det er. Jeg respekterer ham fortsatt i andre deler av hans ekspertise. Men jeg tenker at i kryptovaluta gjør han en stor feil, avsluttet han.

Forrige

Neste