BTC
% 1h
0.41
% 24h
5.94
% 7d
13.22
BTC
USD
12,947
EUR
10,949
NOK
119,539

BTC
% 1h
0.41
% 24h
5.94
% 7d
13.22
BTC
USD
12,947
EUR
10,949
NOK
119,539

Kina’s President: Teknologisk revolusjon

Kina’s president Xi Jinping priset åpentlig om blokkjedeteknologi under en tale han holdt den 28. Mai, og forteller at teknologien er noe som kommer til å integrere seg i landets fremtidige planer.

Les også: Fysiske Bitcoin sedler lansert i Singapore.

Under Kinas vitenskapsakademi sitt nittende årlige konferanse i Beijing uttryker presidenten seg om blokkjede med uttrykk som «en ny generasjon» og «banebrytende».

–  Siden det 21. århundre begynte, har global vitenskap og teknologisk innovasjon gått inn i en hittil usett periode, men med intensiv aktivitet. En ny runde av vitenskapelige og teknologiske omdreininger, og industrielle forandringer er med å rekonstruere det globale innovasjons arket og omforme den globale økonomiske strukturen, forteller Jinping, og legger til:

–  Den nye generasjonen av informasjonsteknologi representert ved kunstig intelligens, kvantuminformasjon, mobilkommunikasjon, internet of things og blokkjede, akselererer med gjennombrudd i sitt vide spekter av applikasjoner.

Positive til teknologi

Det kan nå se ut som at Kinesiske autoriteter har blitt mer positive til blokkjede og kryptovaluta enn det de var for bare et halvt år siden. 4. September sendte «People’s Bank of China» ut en uttalelse hvor de merket ICOs (Initial Coin Offerings) som «ulovlige og forstyrrende for økonomi og finansiell stabilitet». Grunnen skal ha vært for kunne regulere markedet, og forhindre kriminelle handlinger som hvitvasking.

Norge ser også mulighetene i blokkjedeteknologien, les mer om det er: Blokkjedeteknologi er fortsatt i en tidlig fase. 

Det blir nevnt at Kina har etablert verifiserbare blockchain programmer, og at nesten 200 private bedrifter har uttrykt sin interesse for å bli med. En talsmann fra den kinesiske regjeringen forteller at blokkjede vil hjelpe teknologi og industrier med å bli mer gjennomsiktig og åpne.

Forrige

Neste