BTC
% 1h
0.34
% 24h
2.21
% 7d
2.76
BTC
USD
10,636
EUR
9,141.3
NOK
101,914

BTC
% 1h
0.34
% 24h
2.21
% 7d
2.76
BTC
USD
10,636
EUR
9,141.3
NOK
101,914

Coinbase kjøper investeringsfirmaer

Kryptovaluta selskapet, Coinbase søker om å bli en fullstendig lisensiert meglerforhandler gjennom oppkjøpet av tre føderalt regulerte bedrifter. Selskapet som er et av verdens største innenfor kryptovaluta er overbevist om at de vil få på plass de nødvendige godkjenningene for å kunne tilby fullregulerte krypto-verdipapirer.

– I dag annonserer vi at Coinbase er på rett spor for å kunne drive som en regulert meglerforhandler, i avvente av godkjenning fra føderale myndigheter. Hvis det blir godkjent vil Coinbase snart kunne tilby blokkjede-baserte verdipapirer, under tilsyn av US Securities and Exchange Commission (SEC) og Financial Industry Regulatory Authority (Finra), skrev Asiff Hirji, predisent og COO i Coinbase.

Med en tilstedeværelse i 32 land verden over har det San Francisco- baserte kryptoselskapet omsatt for om lag 150 milliarder dollar i eiendeler og hevder å ha over 20 millioner kunder.

Klikk her om du trenger en oppfriskning i hvordan kryptovaluta oppstod. 

Lisenser til godkjenning

I USA er krypto-tokens som viser egenskapene til verdipapirer underlagt SEC-tilsynet. Hirji forklarte at selskapet vil kunne bli en regulert meglerforhandler da selskapet har kjøpt en megler-forhandlerlisens(BD), en alternativ handelssystemlisens(ATS) og en lisensiert investeringsrådgiver (RIA).

– Om disse lisensene blir godkjent vil Coinbase kunne tilby fremtidige tjenester som inkluderer handel av krypto-verdipapirer, margin, over-the-counter (OTC) trading og investeringsrådgivning(RIA), uttalte han seg.

Selskapet håper å sikre disse lisensene igjennom oppkjøpet av tre føderalregulerte selskaper: Keystone Capital Corp, Venovate Marketplace Inc og Digital Wealth LLC. Alle er registrert hos Finra.

I Tsjekkia ønsker et lokalt selskap å tilby betaling med Bitcoin. 

Opererer under Keystone-lisensene

Keystone Capital er en Finra-registrert meglerforhandler med lisenser for å drive et alternativt handelssystem (ATS) og som registrert investeringsrådgiver.
En reguleringsgodkjennelse er nødvendig for Coinbase for å kunne operere under Keystone-lisensene, forklarer Wall Street Journal, og legger til at Coinbase kjøper Keystone i hovedsak for lisensene deres.

I følge Hirji er selskapet overbevist om at det vil få de godkjennelsene som er nødvendige. Dersom de får det vil det ta flere måneder å integrere Keystone i deres operasjon.

Å kjøpe Keystone øker sannsynligheten for at Coinbase etter hvert kan utvide til produkter knyttet opp i mot aksjer og andre verdipapirer, forklarte Hirji seg.

På selskapets offentlige blogg skrev COO:

I siste instans kan vi forestille en verden der vi kan jobbe med regulatorer for å tilkjenne tokens til eksisterende typer verdipapirer og bringe dette til kryptobaserte markeder som døgnåpen handel og mye mer.

Forrige

Neste