BTC
% 1h
0.87
% 24h
0.74
% 7d
12.41
BTC
USD
12,854
EUR
10,872
NOK
118,624

BTC
% 1h
0.87
% 24h
0.74
% 7d
12.41
BTC
USD
12,854
EUR
10,872
NOK
118,624

Coinbase legger til ny valuta, fremfor flere større aktører

Til stor forvirring blant kryptoentusiaster verden over, annonserte kryptobørsen, Coinbase at Ethereum Classic (ETC), blir den nyeste coinen på deres plattform.

ETC ligger på plass nummer 18 over de største valutaene på det globale kryptomarkedet. Flere lurer derfor på hvorfor Coinbase valgte akkurat denne valutaen og ikke en annen med høyre markedsverdi og volum. Visepresident og daglig leder ved Coinbase, Dan Romero forklarer at beslutningen om å integrere ETC var drevet av at det var samsvar med lokale bestemmelser.

– Vi kan se at flere klør seg i hode av vår Ethereum Classic lansering. Vi fortsetter å legge til så mange ressurser som mulig på en sikker om kompatibel måte. For å bygge et merke som er mest mulig pålitelig og som gir kundene direkte tilgang til kryptovaluta med USA, EUR og GBP, kreves det at de overholder lokale lover, skriver han.

Fikk du med deg: Coinbase kjøper investeringsfirmaer 

Slik oppstod Ethereum

ETC ble opprettet etter at en gruppe utviklere hardforket Ethereum. Etter at Ethereum felleskapet kom til enighet om å forkjøre blokkjeden for å gjenopprette tapene av investorer i Decentralized Autonomous Organization (DAO), en av de første store desentraliserte applikasjonene på Ethereum-protokollen.

Til slutt ble utviklingen av ETC splittet mellom flere utviklingsgrupper. I dag er IOHK, grunnleggeren av Cardano, opprettet av Ethereums medstifter Charles Hoskinson, igjen som et av de få utviklingsgruppene som overvåker utviklingen av Ethereum Classic.

ETC, som Ethereum, opprettholdes av utviklere i open source, i flere utviklersamfunn. Suksessen til ETC er med andre ord ikke til nytte for bare en enkelt organisasjon. Kryptovalutaer som Ripple og EOS overvåkes derimot av uavhengige og private selskaper.

Les også: En kort introduksjon til hva Ethereum er

Derfor falt valget på Ethereum

Den gjennomsiktige lanseringen av ETC og den desentraliserte naturen i utviklingssamfunnet er det som førte til at Coinbase til slutt valgte å integrere ETC foran andre kryptovalutaer som XRP og EOS.

Brain Armstrong, konsernsjef i Coinbase, nevner at integrasjonen av ETC bare er begynnelsen på nye kryptovaluta integrasjoner og at selskapet vil fortsette med å legge til flere valutaer og tokens.

– Jeg er spent på å fortsette med å legge til nye eiendeler til Coinbase, uttalte Armstrong.

Den offisielle kunngjøringen til Coinbase-teamet understreket at plattformen først vil støtte ERC20 tokens og bitcoin forks før de går over til andre kryptovalutaer.

– Vi har tidligere annonsert at vi har til hensikt å støtte ERC20 tokens og Bitcoin forks. Vi vil kunngjøre intensjonen om å legge til spesifikke eiendeler innenfor disse kategoriene før endelig integrasjon. Dette stemmer overens med vår offentlige prosess for å legge til nye eiendeler, forteller Coinbase-teamet.

Hva blir det neste?

I sin siste uttalelse fortalte Coinbase-teamet at tokens vil være det neste på lista. 0x, som har en Coinbase medstifter som rådgiver, vil trolig bli integrert i fremtiden.
Det er også en mulighet for at Coinbase integrerer hele ERC20 token-standarden som en helhet. Eller implementering av alle tokens som er listet på Paradex, som er den desentraliserte kryptobørsen basert på 0x-protokollen.

 

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen bør ikke være og er heller ikke ment som investeringsråd. Kryptofinans AS eller dets tilknyttede selskaper, ansatte, forfattere og underleverandører er investorer i forskjellige kryptovalutaer og vil fra tid til annen enten eie eller ikke eie noen av kryptovalutaene de dekker. Vennligst alltid gjør dine egne undersøkelser før du investerer i noen kryptovalutaer.

Forrige

Neste