BTC
% 1h
0.07
% 24h
1.77
% 7d
2.46
BTC
USD
10,696
EUR
9,162.3
NOK
101,396

BTC
% 1h
0.07
% 24h
1.77
% 7d
2.46
BTC
USD
10,696
EUR
9,162.3
NOK
101,396

Atomic Swaps- vil forenkle kryptohandel mellom brukere

Atomic Swaps, eller Atomic cross-chain trading, er en utveksler som veksler en kryptovaluta over til en annen kryptovaluta, uten å måtte ha eller stole på en tredjepart.

Et klassisk eksempel:

«Hvis Alice eier 5 Bitcoins, men i stedet vil ha 100 Litecoin, så måtte hun ha gått i gjennom en exchange, med andre ord en tredjepart. Hvis Bob eide 100 litecoin, men heller vil ha 5 bitcoins, så kunne Bob og Alice gjort en handel.»

Har du fått med deg: Tsjekkisk selskap tilbyr betaling med Bitcoin

Sikrer transaksjonen

Atomic Swaps gjør det mulig for Alice og Bob å koble seg sammen. For å forhindre at den ene parten ikke opprettholder sin del av transaksjonen benytter Atomic Swaps seg av noe som er kjent som «Hash time-locked contracts (HTLCs).

Hash time-locked contracts forsikrer at bytteprosessen er helt tillitsfri ved å sikre at begge oppfyller kravene for handel. HTLC-er krever at mottakeren av en betaling bekrefter betalingen før en frist ved å generere et kryptografisk betalingsbevis. Hvis noe skulle gå galt med handelen, eller hvis en part skulle angre, vil kontrakten bare returnere pengene tilbake til avsenderen.

Derfor, for at en handel mellom Alice og Bob skal finne sted, må begge sende inn transaksjonen til deres respektive blokkjeder.

Kilde: https://blocktrak.com/2017/11/07/atomic-swaps-what-do-they-do/

Bildet illustrerer veldig enkelt hva Atomic Swaps gjør. Bytter to forskjellige valutaer mot hverandre i form av en kontrakt, som representeres av det blå.

Må benytte seg av en betalingskanal

Uansett hvor spennende denne teknologien er, er det noen grunnleggende krav en kryptovaluta må bære for å kunne støtte atombytter. Et slikt krav er implementering av Lightning Network.

Hvis en tidsbegrenset kontrakt skal betraktes som å knytte to blokkjeder sammen, kan Lightning Network betraktes som å knytte to betalingskanaler sammen. Det vil si at for Alice og Bob skal kunne handle med hverandre, må de knyttes sammen via betalingskanaler. Lightning Network tilltater dette.

Fremtidsrettet prosjekt

Hvis vi skal se på siste nyhetene, ser fremtiden for Atomic Swaps veldig lyse ut. Skaperen av Litecoin, Charlie Lee, fullførte det første vellykket atombytte med Litecoin i November 2017 i bytte mot Bitcoin, Vertcoin og Decred. Men en fortsettende innovasjon innenfor teknologien vil Atomic Swaps i fremtiden tillate oss å drive desentraliserte utvekslinger.

For å konkludere så er det en del desentraliserte byttehandler som benytter seg av denne teknologien allerede. Prosjekter som Blocknet vil bruke Atomic Swaps for å lage et Internet av blokkjeder. «Lykke» er en semi-desentralisert exchange som bruker Atomic Swaps på deres børs, og tar null prosent i kommisjon.

Kan bli en digital lommebok

Atombytter kan gi større trygghet til en utvekslingatmosfære hvor man er utsatt med risiko og brukerfeil, inkludert finansiering av misallokering og hackingangrep. Det er noe veldig betryggende med en handelsfunksjon som lar deg handle uten å måtte gå gjennom en sentralisert mellommann.

Les også: Hva er en Exodus Wallet?

På dette punktet forenkler atombyttene hele handelsprosessen til et punkt med fullstendig bekvemmelighet. Teoretisk kan atombytter utvikles for å gi universelle handelspar fra valuta til valuta. Du kan handle alt, med alt. Så lenge brukerne stiller spørsmål og bud, så lager det et marked for disse swapsene. Videre kan også Atomic Swaps bli brukt med lommebokintegrasjon, slik at du kan handle valutaer direkte fra din programvare, lommebok eller mobil, uten å måte flytte midlene til og fra en utveksling først.

Forrige

Neste