BTC
% 1h
0.41
% 24h
5.94
% 7d
13.22
BTC
USD
12,947
EUR
10,949
NOK
119,539

BTC
% 1h
0.41
% 24h
5.94
% 7d
13.22
BTC
USD
12,947
EUR
10,949
NOK
119,539

Hva foregår i dagens kryptomarked?

Det har vært en dyster uke for kryptovaluta, da røde farger har dominert markedet. Prisen på Bitcoin falt til 5770 dollar på sitt laveste.

Selv om dette fallet ikke er like dramatisk som noen av de tidligere nedgangene, har markedet vært preget av mye negativitet første halvår av 2018.

Kilde: coin360.io

Svingningene i markedet har ført til at mange investorer og interesserte parter stiller spørsmål til hva som vil skje videre, spesielt i forhold til de høye kursene på kryptovaluta i desember i fjor. Nå prater eksperter innen kryptovaluta, investering og finansmarkedet ut om dagens markedsituasjon og hvorfor de mener det faller.

Les også: Coinbase legger til ny valuta, fremfor flere større aktører 

Naeem Aslam bekymret for sikkerhet og regulering

Flere medier har tidligere i juni hevdet at den plutselige nedgangen i kryptomarkedet skyldes hackingen i Sør-Korea. Sjefanalytiker i Think Markets, Naeem Aslam forklarer at hackingen i Sør-Korea ikke var en direkte årsak til fallet i næringen, men at kryptovaluta stadig blir utsatt for negativ presse og at det kan ha innvirkning på investorer og kjøpere.

– Kryptobørsene praktiserer ikke god nok sikkerhet for å beskytte forbrukere og hackere utnytter dette. De samme mønstrene har en tendens til å dukke opp hver måned. For å bedre denne situasjonen må regulatorer inn for å beskytte forbrukerne, forklarer han.

Les også: Advarer mot investeringer i kryptovaluta 

Emin Gun Sirer vil slå ned på manipulasjon

En annen sentral nyhet er avsløringen som tyder på at Tether og Bitfinex drev prismanipulasjon, noe som kan være årsaken til de høye kryptoprisene i desember i fjor da Bitcoin kostet 20.000 dollar. Lektor ved Cornell University, Emin Gun Sirer forteller at det har blitt en rettshåndhevelse i markedet som faller på prismanipulatorer og at det kan være en forklaring til hvorfor markedet er nede. Etater har sagt at de vil se på prismanipulasjon, noe som trekker store summer ut av markedet.

– Faktum er at disse teknologiene er klare til å forandre måten vi gjør forretninger på. De burde ikke trenge markedsmanipuleringer for å opprettholde sin verdi. Jeg gleder meg til en avkoblet verden der markedene er i stand til å evaluere hver mynt på egne verdier, uttaler han seg.

Tre grunner fra Tom Lee, plus futures effekten

Medgrunnlegger og forskningsansvarlig hos Fundstrat Global Advisors, Tom Lee har gitt tre konkrete grunner til at kryptomarkedet stuper og deler sine meninger om futures-markeder.

  • Kryptomarkedet hadde en parabolsk bevegelse i slutten av 2017, så det er en konsoliderings- og prisjustering som finner sted i dag.
  • Regjeringshandlinger har lagd et negativt sentiment over kryptoinvesteringer. Den mest bemerkelsesverdige handlingen tatt av de amerikanske regulatorene, som f.eks SEC som tar tiltak mot ICOer.
  • Tempoet på institusjonelle investorer har brukt lengre tid enn forventet, og det vil ta lengre tid før ting endelig blir etablert.

Lee fortalte også til Bloomberg at han føler utløpet av Bitcoin Futureskontrakter har en rolle i den siste nedgangen av Bitcoin prisen. Han forklarer dette ved å si at disse volatile bevegelsene fra futures ikke vil fortsette på ubestemt tid.

– Futures-markeder, i normale likvide markeder hvor det er bred deltakelse, har ingen effekt på grunnlag, futures i seg selv legger til likviditet eller tiltrekker likviditet fordi institusjoner kan bruke det, forklarer han.

Les også: Atomic Swaps – vil forenkle kryptohandel mellom brukere 

Miguel Palencia sin mening om «hvaler»

Miguel Palencia er informasjonssjef i Otum som befinner seg på en 20. plass på Coinmarketcap. Han forteller om hvordan effekt hvalene har på et relativt lite og nytt marked, ved at de bidrar til at økosystemet forblir levende.

– Bitcoin, som andre eiendeler og teknologier, går gjennom sykluser som påvirker bruken. Det vi ser her, er at syklusen ble akselerert av situasjoner som kan løses ved fullstendig desentralisert drift. Til slutt, når blokkjede blir fullstendig desentralisert og ikke kontrollert av store aktører og «hvaler», vil det bringe tillit tilbake til markedene, og vi kan se markedene klatre igjen, forklarer han.

Alistair Milne’s syns på den raske nedgangen

Alistair Milne, CIO for Altana Digital Currency Fund og grunnlegger av Cointrader, undersøker hele markedsåret og legger oppgangen i desember i perspektiv. Altcoins ble spesielt høyt verdsatt og var dømt til å få en korreksjon.

– Vi søker nå etter likevekt igjen, hvor etterspørselen møter forsyning. Fra et makrosynspunkt har det aldri vært bedre, så jeg føler at sammenligninger til 2014/15 er feilplassert, forteller Milne og avslutter med å fortelle:
– når markedet tilslutt finner bunnen, vil det komme til å bli en mye sunnere og gradvis vekst for prisene i 2019.

Ingen grunn til panikk.

Stemningen rundt markedene kan være negativ og føre til bekymringer når det gjelder den daglige investor, men samlet sett er det ingen grunn til å slå noe alarm.
Gun Sirer ber om mer reguleringer og lover for å forsøke å fjerne markedsmanipuleringen, og Palencia gir et godt poeng om behovet for hvaler for øyeblikket, hvor han ser full desentralisering bli nådd, som vil gjøre kryptovalutamarkedet sterkere.

Milne ser også fremover, ikke bekymret for bunnen som fortsatt skal nås, da det vil tillate kryptovalutaer å komme gradvis sterkere tilbake. Aslam gir også et viktig aspekt, hackerangrep og dårlig sikkerhet som påvirker markedstillit.

Denne artikkelen ble først publisert på Cointelegraph. 

Forrige

Neste