BTC
% 1h
0.23
% 24h
1.74
% 7d
2.55
BTC
USD
10,705
EUR
9,169.0
NOK
101,406

BTC
% 1h
0.23
% 24h
1.74
% 7d
2.55
BTC
USD
10,705
EUR
9,169.0
NOK
101,406

Hvordan innføre Blockchain i eget firma?

Bob eier et firma med fem ansatte. Det er mye papirarbeid, og han har flere databaser lagret med informasjon om kunder, leverandører, leveranser og andre ting som hører med til den daglige driften av firmaet.

En dag får Bob høre om at ved bruk av blockchain teknologi kan slik informasjon lagres og vedlikeholdes mye enklere. Samtidig blir kommunikasjonen mellom leverandører, kunder og ansatte enklere. Han blir veldig fascinert av det hele, og nå har han brukt hele formiddagen på å spørre Google «What is blockchain» og «How to get started with blockchain». Etter flere timer er Bob irritert, lei og i ferd med å gi opp. Han har lest om Ethereum, EOS, Cardano, Bitcoin og mange andre blockchains, men hva er det han trenger? Det virker jo helt håpløst.

Bob prøvde en gang å kode en «Hello world» i Java, og etter noen timer klarte han det (etter å ha brukt 45 minutter på å fjerne en feilmelding han fikk på grunn av en kommafeil). Han har ingen planer om å gjenta det, så han velger å ringe en utvikler som kan hjelpe til med å utvikle det han trenger.

Bob legger fort på telefonen. Hjertet slår fort og han ser «Game Over» blinke i hodet. Hvor mange hundre tusen kroner var det snakk om? Bob har gitt opp! Han har ikke så mye kapital, og det han har tør han ikke bruke på noe han ikke er sikker på vil fungere.

Bob besøker Kryptofinans

Litt senere samme dag besøker Bob nettsidene til Kryptofinans. Der ser han denne artikkelen, og han føler seg oppmuntret over at han ikke er alene om å ikke forstå seg helt på hvordan han skal komme i gang med blockchain teknologien. Han leser videre i artikkelen, og det er da han plutselig kjenner hjertet slår fortere igjen. Men, denne gangen er det ikke på grunn av frykt, det er fordi han øyner håp!

Han leser nemlig om Morpheus labs som leverer Blockchain platform as-a-service (BPaaS) tjenester. Men hva er BPaaS og hva er forskjellen ved å bruke en slik tjeneste fremfor å bygge noe eget?

Blockchain platform as a Service (BPaaS) er et tilbud som gjør at kundene kan utnytte skybaserte blockchain-løsninger for å bygge, hoste og bruke egne blockchainapper, smartkontrakter og funksjoner på blockchain, mens den skybaserte tjenesteleverandøren håndterer alle nødvendige oppgaver og aktiviteter for å holde infrastrukturen fleksibel og operativ.“

Morpheus Labs sitt mål er å gjøre blockchain teknologien tilgjengelig for de som ønsker å ta den i bruk. De har et lavt brukergrensesnitt som gjør at selv Bob synes det virker interessant. Han sitter litt med følelsen av at Morpheus Labs vil ha den samme rollen innenfor utvikling av blockchainapplikasjoner som det WordPress og Wix har hatt når det gjelder utvikling av nettsider!

Med Morpheus Labs kan Bob enkelt komme i gang. Her kan han prøve forskjellige forhåndslagde applikasjoner og verktøy, samt kjøre og teste applikasjonene på forskjellige plattformer. Og med det sparer han både tid og penger. Ettersom han ikke fant noen løsning som passet optimalt, trenger han fortsatt hjelp med å utvikle en applikasjon, men det er mye enklere ettersom miljøet for testing og utvikling allerede finnes.

Det praktiske ved denne løsningen er at Bob ikke trenger å tenke på drifting av systemet. Det gjøres nemlig internt hos Morpheus labs. Han trenger heller ikke bekymre seg for å opprettholde noder som skal sikre og validere det som skjer, alt dette gjøres nemlig av selve plattformen.

Hvordan fungerer det? Hvor mye koster det?

Bedriftene som bruker Morpheus Labs blockchain plattformen kan betale for tjenestene med MITx-token eller Euro/Dollar som betalingsmiddel. Det vil i de fleste tilfeller være en innledende kostnad som brukere må betale for å bruke Morpheus Labs-plattformen.

På Morpheus Labs plattformen er det flere applikasjoner som er ferdiglaget og tilgjengelig for kjøp. Apputviklere kan tjene penger (tokens), mens andre betaler for å bruke dem. Morpheus Labs tar en liten provisjon ved kjøp av applikasjoner som finner sted på plattformen.

De fleste av de som står bak Morpheus Labs plattformen møttes under studier på MIT (Massachusetts Institute of Technology). Det er derfor kanskje ikke tilfeldig at tokenet til Morpheus Labs er MITx. Dette er oljen som får maskineriet til å gå rundt. I tillegg til den innledende kostnaden vil man senere betale en månedlig avgift for kontinuerlig bruk av plattformen, eventuelt kan man betale for applikasjoner man tar i bruk. Dette gjør det enkelt og oversiktlig, og det blir enkelt å kalkulere med utgifter som kommer ved å ta i bruk plattformen.

Bob eier selvfølgelig ingen MITx tokens, men han har en liten gründer på innsiden. Derfor kjøper han noen MITx tokens som han velger å bare eie ettersom han liker plattformen veldig godt, og at han tror disse vil gå kraftig opp i verdi når andre bedriftseiere lik ham selv får opp øynene for plattformen i framtiden.

Bob er nå godt i gang med å utvikle det han var på jakt etter. Det går ikke plettfritt, men det går langt bedre og raskere enn han hadde våget å tro før han satte i gang.

Er historien om Bob en realitet?

Du lurer kanskje på om historien om Bob er en realitet? Bob er selvfølgelig en fantasi-mann, men Morpheus Labs er ikke det. De er alene på markedet om å tilby en slik plattform som gjør det enkelt å komme i gang med blockchain teknologien. Plattformen er enda ikke helt ferdig, men den er under kraftig utvikling, og det gjenspeiles også når du leser Morpheus Labs sin veikart.

Det hele virker svært lovende, og markedet har et stort behov for slike tjenester som gjør terskelen lavere for de som vil arbeide med blockchain teknologien, samt implementere den i sin hverdag. Det blir spennende å følge utviklingen. Vi tror helt klart Morpheus Labs med sin plattform er med på å tette igjen et hull som gjør bedriftenes inngang til blockchain verden mye enklere, tryggere og ikke minst tidsbesparende.

 


Disclaimer:
Medlemmer av Norway Confidential Group eier MITx tokens.
Innhold i denne artikkelen er ikke beregnet på og utgjør ikke juridisk rådgivning eller investeringsrådgivning. Din bruk av informasjonen i denne artikkelen er på egen risiko og vi oppfordrer alle til å gjøre egen research før enhver investering

Forrige

Neste