BTC
% 1h
0.05
% 24h
1.43
% 7d
6.48
BTC
USD
10,887
EUR
9,266.7
NOK
101,174

BTC
% 1h
0.05
% 24h
1.43
% 7d
6.48
BTC
USD
10,887
EUR
9,266.7
NOK
101,174

Kina rangerer de største kryptovalutaene

Kryptomarkedet er et globalt fenomen som har stor påvirkningskraft i hele verden. Kina annonserte nylig deres månedlige rangering av de mest verdsatte kryptovalutaprosjektene for juni og her troner verken Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH).

Les også: Bitcoin, en kort innføring

Kinesisk indeksevaluering

Tidligere i mai i år publiserte Kinas institutt for informasjon- og industriutvikling (CCID), under departement for industri- og informasjonsteknologi, deres offisielle rangering av kryptovalutaer. CCID evaluerte og rangerte 28 ulike digitale valutaer basert på grunnlag av tre forskjellige indekser: «teknologisk evne», «applikasjonens nytte» og «innovasjonen». Indeksene ble utledet av «førsteklasses innenlandske eksperter og lærde» innen fagfeltet, skriver den kinesiske teknologiavisen Cena News.

Basert på en samlet vurdering av de ulike indeksenerangerte ekspertene Ethereum på toppen av listen og Bitcoin på 13.plass av de 28 plassene, 17. mai 2018.

EOS på topp

Den andre runden av Kinas statsstøttede månedlige rangeringer av kryptovalutaer og blokkjede-prosjekter for juni har nå blitt publisert, rapporterer Cena News 21. juni. Den månedlige rangeringen ble annonsert på Shanghais teknologihus den 20. juni, og rangerte denne runden EOS på 1. plass, Ethereum (ETH) på 2. plass, og Bitcoin (BTC) 17.plass, av totalt 30 analyserte digitale valutaer.

EOS sin topprangering er knyttet til «fremragende tekniske fordeler innen både effektivitet i transaksjonsbekreftelse, nettverksgjennomstrømming og transaksjonskostnader» i dens protokoll.

EOS sitt hovednett ble nylig aktivert 10. juni og har siden aktiveringen støtt på flere tekniske problemer og opplevd kritikk for å ha fryst flere kontoer. Til tross for dette konkluderer de lokale ekspertene at EOS-prosjektet er å anse som “svært aktiv i teknologisk innovasjon”, en “ny generasjon offentlig blokkjede”, og blir for tiden vurdert som det sterkeste kryptovaluta-prosjektet i bransjer, ifølge CCID.

Har du fått med deg: Kina`s president: Tekonolgisk revolusjon 

Teknologisk fortropp

Indeksen har blitt fremstilt som en månedlig «uavhengig analyse» som evaluerer globale blokkjede-prosjekter, og ble introdusert av den kinesiske regjeringen for å kompensere for «mangel på fullstendig uavhengige vurderinger» for krypto og blokkjede-prosjekter.

Kinas institutt for informasjons- og industriutvikling (CCID) har sagt at den månedlige indeksmålingen på en god måte illustrerer «tiltroen til den kinesiske regjeringen» på blokkjede-teknologi, og vil tjene som en «guide» for landets teknologiske fortropp.

Kina har lagt stor vekt ved vurderingen av blokkjede-teknologi, til tross for at de følger en streng linje mot kryptovalutaer og «Initial Coin offerings» (ICO), skriver Cointelegraph. Landets IT-departement har eksempelvis nylig støttet et initiativ rettet mot å utlede landsomfattende blokkjede-standarder innen utgangen av 2019.

Kilder:
Thecryptopouch
Cointelegraph (1)
Cointelegraph (2)
Cena
Bitcoin.com

Forrige

Neste