BTC
% 1h
0.66
% 24h
1.58
% 7d
3.37
BTC
USD
10,569
EUR
9,095.9
NOK
101,374

BTC
% 1h
0.66
% 24h
1.58
% 7d
3.37
BTC
USD
10,569
EUR
9,095.9
NOK
101,374

Horizon State har skapt en digital valgurne

Nylig tok Jamie Skella, medgrunnlegger av Horizon State turen innom Norge i forbindelse med, «the BMW Foundation World Table». Kryptofinans møtte Skella på Mesh i Oslo der han holdt et førti minutters langt foredrag for flere spente grundere og teknologi interesserte.

– Visjonen vår er at enhver demokratisk prosess er kvalitetssikret. Uavhengig om det er i politikken, private bedrifter eller arbeidsmarkedet. Det handler om å skape et system som folk har tillitt til, forklarer han.

Brukere av systemet trenger ikke ha forhåndskunnskap om blokkjedeteknologi eller krypto.

– De stemmer igjennom en nettside eller en app, så er det vi som følger med på alt som skjer bak, sier han.

Her kan du lese om hvordan du innfører blokkjede i ditt eget firma.

Tett på med Jamie Skella under foredraget på Mesh i Oslo

Digital valgurne

Plattformen til Horizon State blir ofte sett på som å bruke en digital valgurne og er velegnet til samfunn hvor papirbaserte systemer ikke er fullstendig og er utsatt for å bli tuklet med av korrupte individer. Horizon State’s desentraliserte stemmeteknologi er blant annet brukt av FN for å gi innbyggere en måte å være med på demokratiske prosesser. Spesielt der det er mest sannsynlig at de vanligvis faller gjennom, eksempelvis fattige og mindre utdannede.

– Ved å bruke denne plattformen til å stemme kan brukerne være 100 prosent sikre på at resultatet ikke er tuklet med. Vi bruker en «open source», så alle kan følge med. Likevel er det veldig viktig å poengtere at plattformen beskytter identiteter der det er nødvendig. Vi vet at det kan være farlig å stemme i enkelte land der korrupsjon er svært utbredt, forklarer han.

For å forhindre utpressing og påvirkning av stemmene, har plattformen en funksjon som gjør det mulig for brukeren å stemme to ganger. Man kan legge inn en stemme for å så endre den senere – det er da den siste avstemningen som er gjeldene.

Les også om det norske selskapet Empower som bruker blokkjedeteknologi for å bekjempe plastproblemet.

Ikke bare politisk

Infrastrukturprosjekter som å gi tilgang til vann eller andre ting, spørreundersøkelser om hverdagsliv eller tilgang til utdanning eller trening basert på alder eller kjønn, er alle områder hvor Horizon State’s teknologi kommer til nytte ved å forbedre menneskers liv.

– Plattformen er tilgjengelig for alle samfunn som driver en demokratisk prosess. Vi tilpasser hvilken blokkjedeteknologi som vil fungere best til de enkelte brukerne. Ethereum er en veldig sikker og fleksibel teknologi, men den er også treig og dyr. Dash er mindre sikker, men den er veldig rask og billig samtidig som den har implementert gode løsninger i teknologien sin. Vi velger derfor den teknologen som vil passe best til de forskjellig brukerne, forklarer han.

Les også: Stortinget: Blokkjede-tekonologi er fortsatt i en tidlig fase 

Veien videre

Horizon state arbeider nå med å utvikle sin egen applikasjon som allmenheten kan laste ned på googleplay eller appstore. I applikasjonen vil brukere kunne lage sitt eget nettverk og ta i bruk stemmefunksjonen. I tillegg har de inngått et partnerskap med organisasjonen NU.

– Dette er veldig stort for oss. NU har 96 millioner medlemmer som betyr at om vi får en liten porsjon av disse til å bruke systemet vårt, vil vi bli det mest brukte blokkjedeselskapet i verden, avslutter han.

Forrige

Neste