BTC
% 1h
0.06
% 24h
1.84
% 7d
2.42
BTC
USD
10,692
EUR
9,157.3
NOK
101,339

BTC
% 1h
0.06
% 24h
1.84
% 7d
2.42
BTC
USD
10,692
EUR
9,157.3
NOK
101,339

Fjerner krypto ban

Facebook har annonsert at de reverserer deres kryptoreklame forbud. Forbudet som startet i Januar blir opphevet med umiddelbar effekt.

Kunngjøringen understreker at dette er en revisjon av Facebook sin kryptopolitikk, og ikke en fjerning av politikken helt. Annonsering for binære alternativer og ICOer er for eksempel fortsatt forbudt.

Om forbudspolitikken skriver Facebook Business:

«I de siste månedene har vi sett på den beste måten å avgrense denne policyen – for å tillate noen annonser samtidig som de arbeider for å sikre deres trygghet. Fra 26. Juni oppdateres retningslinjene til å tillate annonser som fremmer krypto, blokkjede og relatert innhold fra forhåndsgodkjente annonsører. Vi vil fortsette å forby annonser som markedsfører binære alternativer og innledende mynttilbud.»

Dette vil med andre ord tilsi at kryptovaluta relaterte tjenester og bedrifter, for eksempel utveksling, vil nå få lov til å kjøre annonser på Facebook igjen.

Historien bak forbudet

Facebook satte et komplett forbud på plass for kryptovaluta annonser i Januar 2018, akkuratt i oppstarten hvor ICOs ble veldig populært. Dette var en tid som førte til voldsomme ICO svindler, lenge før regulatorer fikk gjort noe innstramninger. Facebook sin beslutning kom da som et mål om å beskytte sine brukere mot bedrageri og tyveri.

Forbudet genererte likevel mye motstand fra ledere i finansbransjen. Globale kryptovaluta grupper fra Russland og Asia inngikk bandt annet med klager mot Facebook for forbudet.

Motivene var usikre

Ikke alle var fornøyd med Facebook sine grunner til forbudet. I begynnelsen av 2018 rapporterte Facebook at de utviklet sin egen blokkjede internt. Dette fulgte med Mark Zuckerberg sin januarmeldinger hvor han fortalte at Facebook så på kryptovaluta og dens desentraliserte teknologier som en mulig inntegrering i Facebook. Facebook hadde også ansatt et styremedlem fra Coinbase for å drive sitt blockchain prosjekt.

Mange snakket ut og mente at forbudet var en del av en større plan om å presse ut konkurrenter om, og når Facebook lanserte sin egen blokkjede. Google og Twitter fulgte etter med sitt eget forbud mot kryptoreklame rundt samme tid som Facebook.

Facebook har riktig nok ikke lansert noen blokkjede- eller kryptovaluta teknologier offentlig enda.

Every year I take on a personal challenge to learn something new. I've visited every US state, run 365 miles, built an…

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, 4 January 2018

 

Kilde:

Facebook Backpedals, Reverses Ban on Cryptocurrency Ads

https://www.cnbc.com/2018/05/08/facebook-exec-shakeup-david-marcus-leads-new-blockchain-group.html
https://www.facebook.com/business/news/new-ads-policy-improving-integrity-and-security-of-financial-product-and-services-ads

Forrige

Neste