BTC
% 1h
0.06
% 24h
6.24
% 7d
11.26
BTC
USD
12,713
EUR
10,707
NOK
116,909

BTC
% 1h
0.06
% 24h
6.24
% 7d
11.26
BTC
USD
12,713
EUR
10,707
NOK
116,909

VanEck svarer SEC når det gjelder ETF for Bitcoin!

Det amerikanske forvaltningsselskapet VanEck har svart på SECs bekymringer i tilknytning til børsnoterte ETF (indeksfond) for Bitcoin. SEC er et amerikansk føderalt tilsyn som har ansvar for handelen med verdipapirer. Brevet VanEck skrev til regulatoren ble publisert på SECs hjemmeside.

Adressert til Dalia Blass, direktør for SECs divisjon for investeringsstyring, takler brevet de fem påstandene fra SECs tidligere kommunikasjon med næringen knyttet til Bitcoin, nemlig: verdsettelse, likviditet, forvaring, arbitrasje og potensiell manipulering.

CCN rapporterte tidligere om VanEcks interesse for å lansere en Bitcoin ETF og videre om SECs påfølgende motstand rundt emnet.

Har du fått med deg Er FintruX fremtidens bank?

Verdivurdering

I spørsmålet knyttet til verdivurdering, svarer VanEck at de ikke ser verdsettelse som et «nytt problem» når det kommer til ETF sine futureskontrakter for Bitcoin fordi det allerede er vanlig å bruke futures til å bygge en investeringsprofil i en eiendel.

VanEck sier videre at verdsettelsen av slike kontrakter er en veletablert praksis, med mer enn 100 børsnoterte produkter som for øyeblikket er notert på amerikanske børser som baserer sin verdi på terminkontrakter. Etter selskapets oppfatning er prisene fra de amerikanske gigantene innen kontraktshandel, CBOE og CME, tilstrekkelig til å bestemme ETFs NAV (substansverdi).

Likviditet

Som svar på bekymringer tilknyttet til ETFs likviditet, påpeker VanEck at Bitcoin-markedet er svært likvid, med en gjennomsnittlig handelsspredning på mindre enn fem basispunkter. VanEck poengterer også at futuresmarkedet for Bitcoin har vært effektivt mot det fysiske markedet for Bitcoin, og viser til det totale volumet av CBOE og CME som forvaltere kontrakter verdt 1.6 milliarder kroner (200 millioner dollar).

Eiendelsforvaring

VanEck forklarer at ETFer ikke vil investere i fysisk avgjorte Bitcoin-kontrakter, men indeksfondene kan engasjere seg med markedsaktørene for å finne en løsning for å tilfredsstille direkte varetektbehov. Inntil slike ordninger er mulige og levedyktige, sier VanEck at dagens ordninger, «status quo», forblir den samme.

Arbitrasje

Når det gjelder arbitrasjehandel, forklarer VanEcks brev at den diversifiserte, desentraliserte karakteren av børsaktiviteter for Bitcoin muliggjør handel med arbitrasje på grunn av prisforskjeller og ineffektiviteter på tvers av ulike børsplattformer.

VanEck mener imidlertid at Bitcoin-markedet ikke er vesentlig mer volatil enn gullaksjer eller tilsvarende aksjer.

Et utdrag fra brevet lyder som følger:

«Vi tror at verken volatiliteten eller dagens volum i Bitcoins futuresmarked vil hemme etablerings- og innløsningsprosessen av autoriserte deltakere».

Ikke gå glipp av følgende artikkel Fjerner krypto ban

Potensiell manipulasjon og andre risikoer

VanEck mener at risikoer tilknyttet børsnoterte indeksfond for Bitcoin er overveldende redusert som et naturlig resultat av at det er et regulert produkt som handles på amerikansk børs.

Et sitat fra brevet lyder:

«Mens man ikke kan utelukke manipulasjon i det underliggende spotmarkedet, tror vi at markedet, på grunn av det varierte eierskapet og volumet av handel, ikke har store strukturelle sårbarheter. Derfor kan kommisjonens økte håndhevelse og regulatoriske tiltak redusere antall dårlige aktører i det som i utgangspunktet er et forsvarlig marked.»

Du kan lese svaret fra VanEck her!

Forrige

Neste