BTC
% 1h
0.03
% 24h
6.94
% 7d
11.31
BTC
USD
12,718
EUR
10,713
NOK
116,982

BTC
% 1h
0.03
% 24h
6.94
% 7d
11.31
BTC
USD
12,718
EUR
10,713
NOK
116,982

80% ned siden 2013

En agent fra Drug Enforcement Administration (DEA) har notert at Bitcoin sin rolle i forbrytelser har minsket, og det kan antas at kriminelle bare står for 10% av transaksjonene, samtidig som antall transaksjoner har «vokst enormt», rapporterer Bloomberg den 7. August.

I et intervju har DEA’s spesialist Lilita Infante – som er medlem av Cyber Investigate Task Force – fortalt at forholdet mellom legitime og illegitime Bitcoin transaksjoner har tatt en vending, og legger til;

«Volumet, mengden transaksjoner og dollarverdien har vokst enormt gjennom årene, mens forholdet til kriminell aktivitet har gått ned»

Har du fått med deg Hva er Tingenes Internett – IoT?

Begrepet kriminelle som bruker kryptovaluta som et alternativ til kontanter har tradisjonelt dannet et sentralt argument brukt av de som er kritiske overfor Bitcoins fremtid og bruksområde.

Tilsynsmyndigheter har også vært klare på å takle den omfattende bruken av kryptovaluta for ulovlige formål, ofte forbundet med terrorisme og hvitvasking av penger.

Som Bitcoins popularitet har vokst, er det nå legitim handel som danner det overveldende flertallet av aktivitet, med Infate som merker seg at «flertallet av transaksjonene brukes til prisspekulasjon.»

Infate forteller at selv om det finns personvernfokuserte kryptovalutaer som er mindre likvide og mer anonyme, har DEA fortsatt «måter å spore» valutaer som Monero og Zcash, som skal være helt anonyme.

«Blokkjedene gir oss faktisk mange verktøy for å kunne identifisere folk. Jeg vil faktisk at de skal fortsette å bruke dem.» Legger Finfante til.

På et møte i Amerikas offentlige hus i midten av juli ble digitale eiendeler diskutert. Der foreslo Andreessen Horowitz, administrerende partner i Scott Kupor, at «Bitcoin er politimyndighetenes beste venn» på grunn av muligheten til å spore ulovlige transaksjoner på blokkjeden.

Les også Twitter ekspertenes spådommer – Uke 31

Forrige

Neste