BTC
% 1h
0.17
% 24h
2.18
% 7d
3.14
BTC
USD
10,595
EUR
9,108.8
NOK
101,551

BTC
% 1h
0.17
% 24h
2.18
% 7d
3.14
BTC
USD
10,595
EUR
9,108.8
NOK
101,551

Bitcoin utvikler redder Bitcoin Cash fra katastrofal feil

Det er en sterk rivalisering mellom Bitcoin (BTC) og Bitcoin Cash (BCH). Argumenter blir slengt mot hverandre i alle retninger, men ender som regel der. Imidlertid har en Bitcoin utvikler ved navn Cory Fields nylig reddet Bitcoin Cash fra det som kan være en potensielt dødelig feil i Bitcoin Cash valutaen.

Når Bitcoin Cash ble opprettet via en «hard fork» av den originale Bitcoin kjeden, bestemte de seg for å implementere SegWit, en protokoll som øker blokkstørrelsen i blokkjeden ved å fjerne signaturdata. Dessverre gjorde noen av utviklerene til Bitcoin Cash en feil, som første til en kritisk feil i systemet. Hvis feilen hadde blitt liggende uoppdaget, kunne det potensielt ha brakt Bitcoin Cash til knærne.

Fikk du med deg artikkelen 80% ned siden 2013?

Generøsitet fra Bitcoin utviklerere

Mannen som oppdaget feilen i BCH koden, er en hengiven BTC forkjemper, noe som betyr at han lot være å involvere seg i BCH under og etter «hard forken». Han bestemte seg for å rapportere feilen etter å ha merket det, da det var det han ville likt at en BCH utvikler hadde gjort hvis de oppdaget noe lignende i BTC. BCH utviklere gjøre ofte et poeng ut av å latterligjøre BTC forkjempere for mangel på klarhet og antall kodeproblemer – så Fields sin avgjørelse kan betraktes som et «Good will» akt.

Blokkjede split

Feilen som ble oppdaget hadde muligheten til å dele hele BCH kjeden i to, hvis den ble gitt de riktige kommandoene. Gjennom en transaksjonsblokk som ble lagt til kjeden, kunne halvdelen av kjeden blitt forlatt, noe som gjør at kjedene aldri kunne blitt enige, for det da ville blitt skapt to versjoner av BCH kjeden. Enkelt forklart ville den blitt delt i to, hvor den ene delen av utviklerene og minerene vil ha videre informasjon om den allerede pågående kjeden, mens den andre halvdelen ville ha en helt ny versjon av blokkjeden. Dette kunne ødelagt BCH, med ingen veg tilbake for å rette opp.

Setter et eksempel

Cory Field, utvikleren som fant feilen, sa at han håper å sette et eksempel og vise at de to «rivalene» kan møtes på midten for felles gode. Til tross for sin turbulente histore, hadde han ingen forpliktelse til å avsløre feilen. Field kunne bare la det bli utløst tilfeldig, men som en forkjemper for kryptering, bestemte Field seg for å  være den større mannen og hjelpe det andre laget ut.

«Bughunt» blir langsomt en populær inntektsskilde for mange freelanceutviklere, med noen som gjør karriere ut av det. Mange i kryptomiljøet hyller Field som en ekte helt, men han sier selv at han bare gjorde det rette. Bitcoin Cash teamet har nå klart å løse problemet, og har takket Fields for funnet.

Leksjonen i denne situasjonen er tydelig, når utviklere jobber sammen, og ikke i mot hverandre, skaper det en tryggere og bedre kryptoverden for oss alle.

Forrige

Neste