BTC
% 1h
0.51
% 24h
1.11
% 7d
1.83
BTC
USD
9,171.3
EUR
8,086.2
NOK
86,786

BTC
% 1h
0.51
% 24h
1.11
% 7d
1.83
BTC
USD
9,171.3
EUR
8,086.2
NOK
86,786

SEC forsinker VanEck-SolidX Bitcoin ETF-beslutning til september

US Securities and Exchange Commission (SEC) har forsinket en beslutning om en foreslått bitcoin ETF, og forskyver beslutningen sin fremover med mer enn en måned.

I en ordre publisert 7. august skrev tjenestemenn i byrået at de vil gi seg mer tid til å overveie om å godkjenne hva som ville være det første børshandlet produktet av sitt slag i USA. Det er også kanskje overraskende, da SEC-tjenestemenn har brukt byråets lovbestemte myndigheter til å presse tilbake beslutninger på bitcoin-ETFer.

Byrået skriver:

"Derfor utpeker kommisjonen 30. september 2018, som den dato da 
kommisjonen enten skal godkjenne eller ikke godkjenne, eller innledende 
saksbehandling for å avgjøre om den foreslåtte regelendringen ikke skal
godkjennes.

Store ringvirkninger

Den foreslåtte regelendringen fra CBOE ville, hvis godkjent, utgjøre et kritisk punkt på en bane til notering av bitcoin ETF, i forbindelse med pengeforvaltningsfirmaet VanEck og krypto-startup SolidX. Selskapene sendte sitt forslag i juni, til stor støtte fra kryptosamfunnet verden over.

Valget om å utsette en endelig avgjørelse kommer dager etter at SEC-kommisjonærer gjennomførte en gjennomgang av en foreslått bitcoin ETF fra investorer Cameron og Tyler Winklevoss, der deres flerårige innsats var knust etter at flertallet av SECs kommisjonærer støttet deres opprinnelige avvisning fra mars 2017.

En kommisjonær, Hester Peirce, avviste beslutningen og fortalte senere i et intervju med CoinDesk at avgjørelsen å blokkere en bitcoin ETF er en dårlig beslutning både for investorer og innovatører.

Forrige

Neste