BTC
% 1h
1.38
% 24h
0.91
% 7d
1.25
BTC
USD
11,573
EUR
9,769.7
NOK
102,872

BTC
% 1h
1.38
% 24h
0.91
% 7d
1.25
BTC
USD
11,573
EUR
9,769.7
NOK
102,872

Tron hypetrain eller det neste store?

TRON er en desentralisert protokoll som tar sikte på å bygge en verdensomspennende underholdningsplattform med gratis innhold og distribuert lagringsteknologi. Protokollen tillater hver bruker til fritt å publisere, lagre og eie data.

I dagens moderne verden blir nesten all innholdsskaping på Internett tvunget gjennom gigantiske konglomeratfirmaer som Google, Youtube, Apple, Spotify, etc. Hvis du er en skaper og vil tjene penger på dine nettsteder, videoer, musikk, blogger, blir du nødt til å gå gjennom disse gigantiske selskapene, som igjen tjener godt som «mellommenn». Disse mellommennene serverer deg plattformen for innholdet ditt, men ønsker også å ta en prosentandel av fortjenesten ditt innhold genererer gjennom klikk, likes, visninger, streaming osv. De har full kontroll over hvor mye de vil betale deg for innholdet du har skapt eller publisert. I tillegg kontrollerer ikke bare disse selskapene hvor mye du tjener for innholdet ditt, de har også mulighet til å sensurere og kontrollere hva du lager for noe.

Problemet med sensur har blitt en utfordring i Youtube-samfunnet. Videoer som ikke faller i tråd med deres «reklame-vennlige» retningslinjer blir fjernet spontant.

 

 

 

 

 

 

I august 2016 introduserte YouTube et nytt system for å varsle brukerne ved brudd på reglene for «annonsørvennlig innhold». I det nye systemet fikk brukerne anledning til å klage på sensuren. Kort tid etter innføringen begynte mange fremtredende YouTube-brukere å anklage YouTube for å engasjere seg i de facto-sensur.

Løsning? TRX og TRON-protokollen!

Som nevnt i Tron sin whitepaper, er deres mål å skape en verdensomspennende underholdningsplattform med gratis innhold. Tron vil oppnå dette ved å bygge dette systemet. De ønsker å kutte ut mellommenn, giganter som youtube og andre lignende nettgiganter og å skape en plattform som tilhører brukerene. Med den nye plattformen kan de da gi fortjenesten tilbake til innholdsskaperne.

Når en bruker av TRON-protokollen lager innhold, for eksempel en video, så kan han laste den opp direkte på TRON-blokkkjeden og deretter få direkte betalt. Hver eneste «upvote», «like», «klapp», «hjerte» og «share» på videoen vil gi brukeren direkte kompensasjon uten at mellommenn tar en del av fortjenesten.

Større ambisjoner

Å løse problemet med sentralisert underholdning innhold er bare et delmål for TRON. Det endelige målet er mer ambisiøst. TRON sin visjon er å fullstendig omforme hvordan vi som et globalt samfunn samhandler med hverandre via internett og blockchain på en desentralisert plattform.

TRON(TRX) vil tillate utstedelse av egne tokens, på samme måte som Ethereum tillater utstedelse av tokens via smart kontrakter. Slik håper Tron at næring vil bygge nye plattformer på deres plattform. Tron vil da være limet som binder disse plattformene sammen.

La oss si at du bruker en app som gjør det enkelt for brukerne å dele på sykler via telefonen din. Basert på tiden du låner ut sykkelen din, og total avstand som brukeren har syklet vil du bli belønnet i form av tokens fra selskapet bak applikasjonen.

Du kan da bruke disse tokens som du har opptjent fra sykkel-appen, til å kjøpe deg f. eks en kopp kaffe. Du behøver ikke å bytte ut sykkel tokens manuelt for kaffe tokens, det blir vekslet automatisk i TRON-protokollen.

 

Hva har TRON gjort så langt?

Tron annonserte et partnerskap desember 2017, med oBike, et multinasjonalt sykkeldelingsfirma som opererer i 20 land i Europa, Asia og Australia. oBike  har ca 10 millioner brukere.

oBike appen

oBike appen

oBike vil ha sin egen form for tokens, «oCoin» som vil bli brukt på Tron-plattformen

Brukere kan generere oCoins når de bruker oBikes. Du får med andre ord betalt for å sykle.

En oppdatering på oBike i januar, gjorde det mulig for brukerne å bestille og levere varer til et sted etter eget valg. oBike lover leveranser så raskt som to timer.

Denne funksjonen minner litt om fodoora, hvor du kan bestille hurtigmat eller mat fra restauranter, og få den direkte levert hjem på døren.

 

 

TRON i spillindustrien

I fotsporene til Ethereum sin populære CryptoKitties, introduserer Tron Perts Planet  og Love.Pet! som er laget av Game.com.

CryptoKitties har tjent over $18 millioner siden det ble gitt ut i desember 2017, men har møtt på en rekke utfordringer. Spillet ble blant annet anklaget for å bremse hele Ethereum nettverket fordi det generte så mange transaksjoner. TRON og Game.com er veldig opptatt av å ta lærdom fra CryptoKitties, som for eksempel ved å unngå overforbruk og overavl av katter. For en fullstendig forklaring og gjennomgang av Pet Planet, sjekk ut artikkelen TwentySumCrypto skrev her.

TRON og fintech

I februar erklærte Peiwo APP at de hadde koblet seg på av TRX nettverket.

https://medium.com/@Tronfoundation/peiwo-app-and-trons-trx-integration-finished-9fbcb49feb09

TRX Peiwo

Peiwo-brukere kan nå sette inn og ta ut TRX i Peiwo med bruk av en kryptovaluta-lommebok. I tillegg kan brukerne også kjøpe og donere virtuelle gaver til hverandre, også kjent som «tips» eller «tipping».

Denne tips-funksjonen ligner på Twitch sin donasjonsfunksjon, Bits, som fans bruker til å støtte sine favoritt streamere.

TRON og sosiale medier

Tidligere i januar i år annonserte TRON at det har bygget et strategisk partnerskap med GSC (Global Social Chain). I fremtiden vil TRON hjelpe GSC når det gjelder finansiering, teknologi og infrastruktur.

GSC har tilknytning til Mico, en sosial plattform for det globale markedet, som ble lansert i februar 2015. Mico er en av de større sosiale plattformene i Sørøst-Asia og Midtøsten, med over 100 millioner registrerte brukere!

Partnerskap med Gifto og Uplive

Gifto er en ny virtuell gaveplattform, lansert av Asia Innovation Group.

Gifto vil bruke TRON sin plattform til å håndtere mange transaksjoner av brukere som kjøper virtuelle gaver. Den første bruken av dette partnerskapet har allerede blitt lansert med Peiwo’s virtuelle gave-avlesningssystem, driftet av Gifto.

Hver måned, bruker millioner av personer Uplive til å se live streamet innhold. Selskapet har uttalt at de vil tjene inn over 100 millioner dollar, ene og alene fra virtuelle gaver i Uplive.

Med Gifto, blir virtuelle gaver brakt til blockchain slik at de kan opprettes, kjøpes, sendes og spores over alle innholdsplattformer.

Neste steg vil være å integrere Gifto på GSC sosiale nettverk.

Tron har også kjøpt BitTorrent samt Blockchain.org.

TRON har høye ambisjoner for fremtiden. De er dog fortsatt i et svært tidlig stadie så det blir spennende å følge dem fremover.

Nyttige lenker: Webside – tron.network

Forrige

Neste