BTC
% 1h
1.05
% 24h
0.81
% 7d
1.50
BTC
USD
11,544
EUR
9,750.5
NOK
102,555

BTC
% 1h
1.05
% 24h
0.81
% 7d
1.50
BTC
USD
11,544
EUR
9,750.5
NOK
102,555

Amerikanske investorer kan nå kjøpe Bitcoin på børsen

Amerikanske investorer kan nå investere i Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF) gjennom en Exchange-Traded Note (ETN) som heter Bitcoin Tracker One på Nasdaq Stock Exchange i Sverige, i følge en Bloomberg-rapport. Produktet, som ble børsnotert i 2015, er nå tilgjengelig for amerikanske investorer til tross for at den er notert og regulert under svensk lov etter at den ble oppført i amerikanske dollar (USD) for første gang onsdag 15. august 2018.

I flere måneder har investorene ivrig ventet godkjenning fra SEC og CFTC til å handle ETF-produkter foreslått av blant annet CBOE Global Markets, Winklevoss tvillingene, SolidX Partners og VanEck Associates. Hver av disse forslagene har enten blitt avslått eller forsinket til en fremtidig dato for en konkret beslutning.

Crypto ETFs tillater potensielt investorer å handle krypto uten å ha selve kryptoeiendelen. For potensielle kryptoinvestorer som ikke ønsker å kjøpe selve kryptoeiendelen, men forsatt spekulere på kryptovaluta, har den regulatoriske forsinkelsen i USA effektivt forhindret dem i å komme inn på markedet.

Frem til nå kunne investorene bare kjøpe seg inn i det svenske ETN-produktet ved hjelp av EUR eller SEK, men med notering av Bitcoin Tracker One i amerikanske dollar, forventes en betydelig vekst i interessen for produktet.

Les også: SEC forsinker VanEck-SolidX Bitcoin ETF

ETN som ETF-alternativ

Et børsnotert verdipapir er forskjellig fra et børsnotert fond i motsetning til sistnevnte, støttes den av utstederen, som vanligvis er en bank, i stedet for en såkalt «active pool». Markedsstrategiene er også vesentlig forskjellige fra fondets. I praksis betyr det at amerikanske investorer er uavhengige av regjeringens regulatoriske stilling, og de har nå tilgang til et utenlandsk notert kryptoverdipapir i USD.

Investorer er nå i stand til å kjøpe F-aksjer, noe som betyr at amerikanske dollar brukes til å utføre handler mens de andre momentene foregår i Sverige.

Ryan Radloff, administrerende direktør i CoinShares Holdings Ltd., moderselskapet til XBTProvider, som tilbyr ETN, fortalte Bloomberg at utviklingen «er en stor seier for Bitcoin.»

«Alle som investerer i dollar kan nå få eksponering for disse produktene, før var de bare tilgjengelige i euro eller svenske kroner,» la han til.

Bitcoin Tracker One er ned 51 prosent i 2018 sammen med et en generell nedgang i kryptomarkedet, men det forventes en strøm av kontanter fra amerikanske institusjonelle investorer. Denne siste utviklingen kan også skape et mer overbevisende tilfelle for amerikanske regulatorer til å godkjenne en krypto ETF ved å etablere et positivt eksempel på regulert kryptohandel.

Forrige

Neste