BTC
% 1h
1.60
% 24h
0.86
% 7d
1.30
BTC
USD
11,567
EUR
9,771.5
NOK
102,861

BTC
% 1h
1.60
% 24h
0.86
% 7d
1.30
BTC
USD
11,567
EUR
9,771.5
NOK
102,861

Australsk pilotprosjekt putter førerkortene på blockchain

Australias New South Wales (NSW) regjering vender seg til blockchain for en såkalt «state-wide» test av sitt digitaliseringsprogram for førerkort planlagt for november.

I en kunngjøring den 20. august sa NSW-regjeringen at de vil starte pilotprosjektet for 140.000 personer med førerkort i staten før en formell utrulling i 2019. Secure Logic, et australsk IT-firma og teknologisk partner på prosjektet, sa på mandag den 10. september at blockchain-plattformen vil underbygge initiativet for å sikre data på en distribuert måte.

TrustGrid blockchain-nettverket har allerede blitt prøvd i en tidligere pilot av ordningen som ble gjennomført i Dubbo-byen i fjor, som ZDNet rapporterte på mandag. Målet med det nye programmet er å bruke et distribuert nettverk for å autentisere og lagre data om førerkort, slik at brukerne kan presentere sin digitale legitimasjon via et mobilprogram. På denne måten vil de ikke lenger behøve å bære fysiske lisenser for å bevise deres alder og identitet når de kontrolleres av politiet eller inn i puber og klubber.

Les også om: Aiur, fremtidens database for vitenskap er desentralisert

Initiativet følger et lovforslag som ble vedtatt i mai, som ga tilatelse til regjeringens prosjekt som forsøker å gi innbyggerne digitale førerkort med blockchain, sa rapporten. Ordningen er i tråd med landets overordnede mål om å vedta blockchain og distribuert ledgerteknologi som en del av initiativet Digital Economy, som CoinDesk rapporterte i fjor.

For tiden arbeider et australsk føderalt byrå med fokus på vitenskapelig forskning også med IBM for å utvikle en nasjonal blokkkjede som skal gjøre det mulig for bedrifter å utføre transaksjoner basert på smarte juridiske kontrakter.

Forrige

Neste