BTC
% 1h
0.08
% 24h
1.38
% 7d
6.38
BTC
USD
10,876
EUR
9,245.5
NOK
100,834

BTC
% 1h
0.08
% 24h
1.38
% 7d
6.38
BTC
USD
10,876
EUR
9,245.5
NOK
100,834

Krypto ukentlig – uke 37

Bitcoin har den siste uken ligget på en pris rundt $6400, etter en betraktelig nedgang fra $7400 i slutten av uke 36. I skrivende stund ligger Bitcoin på $6265. Kryptomarkedet sitt sentiment har vært svakt siden onsdag 6. september, etter at markedet mistet omkring $40 millioner av sin verdi på under 24 timer. De fleste kryptovalutaene har generelt har fulgt Bitcoins røde tall, og få unntak har hatt nevneverdige positive prissvingninger.

Det har for øvrig skjedd mye spennende i kryptomarkedet. Winklevoss-brødrene har vunnet et patent for et system for lagring av kryptonøkler, Venezuelas kryptovaluta har begynt å ta av i brukerantall og Bitcoins transaksjonsverdi har overgått store aktører som PayPal og Discover.

Fikk du med deg: Krypto Ukentlig – Uke 36?

Her er noen av de aktuelle nyhetene denne uken, sammen med godt lesestoff.

Winklevoss Brothers vinner patent på «Crypto Key Storage System»

Grunnleggerne av kryptobørsen Gemini, brødrene Cameron- og Tyler Winklevoss, har vunnet et patent som beskriver hvordan det kan bruke «air-gapped» datamaskiner for å beskytte kryptonøkler fra tyveri. Som en del av et sikkerhetstiltak, vil datamaskinene være isolert, bortsett fra når det er nødvendig for å overføre eiendeler, i hovedsak som opplagringsenhet. Les mer om dette her!

Møt David Schwartz, Ripples nye CTO som driver innovasjon fremover

Schwartz begynte i Ripple som medstifter, men har med tiden tredd inn i en rolle med ansvar for teknikk, vitenskap, forskning og utvikling (CTO) som vil medføre at han jakter etter nye måter å utvikle disruptiv teknologi som kan overgå SWIFT, bankenes ultimate mellommann. Les mer om dette her!

Venezuela bryter Bitcoins handelsrekorder med sin nye Petro token

Etter en svak start, øker Venezuelas nasjonale kryptovaluta kraftig i bruk. I forrige uke brøt kryptovalutaen over 500 millioner ukentlige transaksjoner, til tross for at valutaen kritiseres for mangelen av transparens og overdreven regjeringskontroll. Ler mer om dette her!

Etter Goldman trekker tilbake BTC handelsplaner, følger krasj i kryptomarkedet

Goldman Sachs har annonsert at de ville skalere tilbake sine planer om å åpne en dedikert handelsplattform for krypto. Reaksjonen i kryptomarkedet førte til en av de bratteste nedgangene i løpet av en dag på flere måneder. Les mer om dette her!

Bitcoins transaksjonsverdi har bikket over $1.3 billioner, og overgår dermed PayPal og Discover

Til tross for bekymringer om skalerbarhet, har Bitcoin steget til å bli en av plattformene med størst transaksjonsverdi i verden, og det ligger nå like bak industriens tungvekter som Visa og UnionPay. Les mer om dette her!

Dette er hvorfor sentralisert «Proof of Stake» er en av Vitalik Buterins «7 dødelige kryptosynder»

Ettersom Ethereum fortsetter å skalere plattformen, ønsker skaperen av Ethereum, Vitalik Buterin, å holde seg borte fra en sentralisert «Proof of Stake»-modell, da den har betydelige sårbarheter som kan utnyttes av hackere. Les mer om dette her!

 

Forrige

Neste