BTC
% 1h
0.97
% 24h
3.66
% 7d
12.11
BTC
USD
12,821
EUR
10,846
NOK
118,629

BTC
% 1h
0.97
% 24h
3.66
% 7d
12.11
BTC
USD
12,821
EUR
10,846
NOK
118,629

Starter Blockchain Cluster i Oslo

Den norske blockchain industrien får nå en organisasjon som skal passe på felles interesser for industrien. Willhelm Myrer fra Zafeplace tok i sommer initiativ til å starte ett nytt cluster for blockchain og så langt har over 50 selskaper meldt sin interesse. Ernst & Young, Microsoft, Friend, DLA Piper, DnB, VipiCash, Diwala, Empower, Akeo, Kryptofinans og ikke minst Blockchangers er blant disse.

– Vi samler det fremste av kompetanse, både innen tech, reguleringer, finans, media og mange andre bransjer som vil bli påvirket av denne teknologien, sier Willhelm til kryptofinans.

Bransjeproblemer

Vi har mange felles utfordringer i Norge, f. eks sliter nye selskaper med å få opprettet bankkonto i norske banker. Det er også høy regulatorisk usikkerhet ettersom at kryptovaluta fortsatt er forholdsvis uregulert. Derfor er det viktig at bransjen står sammen for å påvirke politikere og andre «stakeholders» for å skape forutsigbarhet.

– Grunnen til å dra igang OBC var for å lage en nøytral arena for alle aktørene som jobbet med blockchain og DLT på hver sin kant, et sted der man kunne samle ressurser for å heve kunnskapsnivået, jobbe mot bedre forståelse og reguleringer, og legge grunnlag for samarbeid innen innovasjon og internasjonalisering. Dette ser ut til å ha truffet mange av de andre aktørene, både store og små, sier Willhelm

Les også: Hvordan innføre Blockchain i eget firma?

Internasjonalisering

Oslo Blockchain Cluster vil fasilitere for samarbeid og kompetanseutvikling samt hjelpe medlemmene med internasjonalisering.

– Å lage en arena for norske blockchain aktører er utrolig viktig for å være konkurransedyktige på det internasjonale markedet og i tillegg sikre at vi er i rute med digitaliseringsprosessene som kommer i alle bransjer og industrier fremover også i Norge, sier Willhelm.

Oslo Blockchain Cluster skal ha en sin første meetup i forbindelse med Oslo Innovation week, mandag 24. september på Folk Oslo. Alle som jobber med eller har interesse for blockchain og DLT teknologier er velkommen. Se nærmere informasjon her.

Forrige

Neste