BTC
% 1h
0.35
% 24h
2.20
% 7d
10.46
BTC
USD
10,142
EUR
9,141.4
NOK
91,412

BTC
% 1h
0.35
% 24h
2.20
% 7d
10.46
BTC
USD
10,142
EUR
9,141.4
NOK
91,412

Kan Ripple redde finansielle institusjoner?

En rapport fra Royal bank of Canada sier Ripple kan spare banker og finansinstitusjoner betydelig tid og penger.

Ifølge rapporten kan blokkjede som en helhet adressere svake punkter i pengeoverføringsindustrien ved å fjerne mellommenn, redusere kostnadene og øke gjennomsiktigheten. Når det gjelder Ripple spesifikt, peker RBOC på både Ripples pakke med programvareprodukter og XRP ledgeren som eksempler på hvordan blokkjede kan forsterke bransjen.

Hva er Ripple og XRP?

«Ripple er opprettet som en åpen kildekode, «peer-to-peer», desentralisert protokoll, med et nettverk av deltagende finansinstitusjoner (RippleNet) og en rekke individuelle teknologiløsninger, inkludert betalingshandling (xCurrent), likviditetsstøtte (xRapid), og betalingstilgang.»

Royal Bank of Canada hadde dette å uttale om Ripple;

«Selv om det ikke er nødvendighet for xCurrent og betalingsbehandling, mener vi at det er nyttig å bruke «fullstendige» løsninger som et eksempel på hvordan blokkjede kan forstyrre, og forbedre overføringsmarkedet. Inkludert bruk av XRP og tilhørende ledger. I denne løsningen brukes XRP som en broaktivitet, noe som betyr at det er en verdihandel som overføres mellom parter uten en sentral motpart, og dermed støtter likviditet mellom to valutaer. Som et resultat kan bankene konsolidere likviditeten til en XRP konto i stedet for å holde lokal valuta i kontoer rundt om i verden. Ved å gjøre markeder direkte mellom bankenes innenlandske valutaer og XRP, reduserer bankene antall mellommenn.»

Dette er en visualisering av hva Ripple kan tilby kontra tradisjonelle institusjoner. Kilde: Ripple

Forrige

Neste