BTC
% 1h
0.27
% 24h
6.38
% 7d
7.29
BTC
USD
9,575.6
EUR
8,864.9
NOK
89,235

BTC
% 1h
0.27
% 24h
6.38
% 7d
7.29
BTC
USD
9,575.6
EUR
8,864.9
NOK
89,235

Blokkjedetransaksjoner uten internet er mulig.

En utvikler kjent som «Daniel Jones» på Twitter hevder å ha fullført en soldrevet, internettsløs kryptotransaksjon ved bruk av radiobølger og blokkjeder, rapporterte The Next Web tirsdag 18. september.

Prosjektet ble angivelig utformet på grunn av «CallForCode» utfordringen, som utfordrer tekniske innovatører til å improvisere med eksisterende verktøy for å finne løsninger for naturkatastrofer.

Den internettløse transaksjonen ble fullført på en åpenkildes blokkjede ved navn Burst. Transaksjonen i seg selv involverte bare en bærbar harddisk, et solbatteri og en kortbølgeradio.

Jones, eller nixops på reddit – har kalt prosjektet for «Proof of Life», og forklart at det innebærer en enkel, verifisert, lommebok-til-lommebok transaksjon eller melding som er utformet for å bekrefte at noen overlever i tilfeller av ekstrem fare eller katastrofe.

Jones legger til: «Det er med stor ære at jeg presenterer den første Burst-radiotransaksjonen. Solar drevet, mesh net, og på kjeden»

Selve transaksjonen kan du se her: https://explore.burst.cryptoguru.org/transaction/17490887355364942154

Jones legger også til at; «i et krigsherjet miljø vil du ikke avsløre din posisjon, i dette tilfelle kan jeg fortsatt levere meldinger uten å avsløre meg. Likevel kan jeg gi beskjed til mine kjære om at jeg er er trygg.»

Bruken av kryptovalutatransaksjoner for å betjene humanitær nødhjelp har blitt anerkjent av byråer, inkludert UNICEF, som i år appellerte til PC spillere til å bruke sine kraftige prosessorer til å mine Ethereum, og generere inntekter som kan doneres til barn i krigsherjede Syria. I januar 2017 presenterte UNICEF også «Donercoin» på London Blockchain Week, et blockchain-basert program for å skape gjennomsiktighet i global hjelp ved å digitalisere donasjoner.

Forrige

Neste