BTC
% 1h
0.37
% 24h
6.49
% 7d
7.85
BTC
USD
9,518.6
EUR
8,814.7
NOK
88,772

BTC
% 1h
0.37
% 24h
6.49
% 7d
7.85
BTC
USD
9,518.6
EUR
8,814.7
NOK
88,772

Microsoft vil lansere blokkjedeprodukter

I et dokument som ble publisert denne uken sier programvaregiganten at de har til hensikt å utvikle to produkter som er designet for å gi forbrukeren større kontroll over applikasjoner og personlige opplysninger.

Et slikt produkt er en kryptert personlig datalager, eller «identity hub», som er en kombinasjon av brukerens personlige enheter og skylagring, som Microsoft vil tilby gjennom deres plattform Azure, som er en skybasert platform.

Selv om få detaljer er gitt, er den generelle ideen at forbrukerne kan lagre identitetsinformasjon, hvor deres tillatelse vil være nødvendig for at en tredjepart skal kunne få tilgang til informasjonen. Dette står i kontrast til status quo, hvor data blir holdt hos utallige tredjeparter og regelmessig oppnådd uten brukerens kunnskap.

Har du lest? Blokkjede transaksjoner uten internett er mulig

Det andre produktet Microsoft sier de vil bygge, er en «lommebok lignende app» som folk kan bruke blant annet til å administrere tillatelsene til deres data, inkludert muligheten til å tilbakekalle dem når det skulle ønskes. Her kommer blokkjede inn – begge disse produktene vil bygge på grunnlaget for desentraliserte identifikatorer, en spesifikasjon utviklet under regi fra World Wide Web Foundation (W3C).

Videre avslører papiret at Microsoft utvikler en åpen kildekodeimplementering av DID som ville fungere som et andre lag på toppen av flere blokkjeder. Litt som Lightning Network gjør for Bitcoin, som er ment å tillate et høyt volum av lavtverdige betalinger. Microsoft beskriver teknologien som at det er «designet for bruk i verdensklasse».

Målet med det prosjektet er å «etablere et enhetlig økosystem som utviklere og bedrifter kan stole på, og bygge en ny bølge av produkter, applikasjoner og tjenester.

Disclaimer: Vi i Kryptofinans tar ingen ansvar for henvisninger av eksterne nettsider og ber deg være varsom på det store internett. 🙂

Forrige

Neste