BTC
% 1h
0.09
% 24h
2.46
% 7d
2.86
BTC
USD
10,625
EUR
9,131.2
NOK
101,755

BTC
% 1h
0.09
% 24h
2.46
% 7d
2.86
BTC
USD
10,625
EUR
9,131.2
NOK
101,755

Lager P2P markedsplass for virtuelle valutaer

29 oktober annonserte Bitruption sin lansering, en P2P markedsplass hvor du kan annonsere, kjøpe og selge virtuelle valutaer mot kroner. I motsetning til en børs, bygger Bitruption en plattform tilsvarende Finn.no som lar deg handle direkte med andre brukere i et trygt, regulert og brukervennlig miljø. De vil implementere BankID og jobber i disse dager med å registrere seg hos Finanstilsynet.

Forskjellen mellom bitruption og en børs kan illustreres på følgende vis. Dersom du ønsker å kjøpe en bil kan du dra til en forhandler (børs) eller du kan kjøpe bil av noen på privatmarkedet. Da Finn kom ble det langt enklere, tryggere og billigere for folk på privatmarkedet å handle bil direkte med hverandre. Nå er det selvsagt stor forskjell på det å handle bil og det å handle virtuelle valutaer, men prinsippet er det samme.

Vi mener det er viktig at vi får på plass flere valgmuligheter til å handle med hverandre i trygge miljøer, og vi ønsker med bitruption å legge til rette for at folk selv kan bygge broer mellom det nye og det gamle finanssystemet. Ole Andre Knutli – Co-founder

Hvor er Bitruption i dag?

Vi nærmer oss nå et år i utviklingen av bitruption, og vi jobber for fullt med å komme i mål med den første versjonen, en såkalt Minimum Viable Product (MVP). Vi gleder oss til å lansere og vise dere hva vi har laget, men vi kan ikke gi en eksakt dato enda. Ole Andre Knutli – Co-founder

Til å begynne med vil dem støtte handler i Bitcoin (BTC) og Bitcoin Cash (BCH) mot betaling fra egen bank konto (bankoverføring). De vil bygge støtte for flere digitale valutaer og for flere betalingsalternativer etter hvert, men de får ikke plass til dette i MVP.

De fleste forbinder søndager med hvile, men ikke for de norske gutta. Da er dem på jobb!

Etter at den nye hvitvaskingsloven har trådt i kraft jobber de med å søke registrering hos Finanstilsynet.  De etablerer hvitvaskingsrutiner og bygger opp en datastruktur som etterlever både hvitvaskingsregelverket og GDPR. Bitruption arbeider aktivt med å knytte til seg partnere samt hente finansiering for å skalere opp. For norske brukere vil de integrere BankID, noe som er viktig for å gjøre bitruption til en trygg plattform å handle på. De har store internasjonale ambisjoner, men først ønsker dem å lansere bitruption i Norge, og deretter åpne opp for registrering av brukere i internasjonale markeder så fort driften og sikkerheten tillater det.

Hvor er Bitruption på vei?

Å ta risiko og satse alt som gründer er skremmende og befriende på samme tid. Du vet aldri hvilke utfordringer du vil møte på og hvordan veien foran deg vil utfolde seg. Men når det er så viktig så må man ta sjansen.Enten vi liker det eller ikke, så styrer penger samfunnet på godt og vondt. Vi arver ikke bare gener. Vi arver også holdninger, normer og etablerte sannheter. Til tross for at penger har så stor betydning så er det overraskende få som forstår eller stiller spørsmål ved pengesystemet vi har. Realiteten er at de har arvet et system hvor menneskelige feil fra fortiden følger dem inn i fremtiden. Det var ikke tilfeldig at Bitcoin oppstod like etter finanskrisen – Ole Andre Knutli

Da den første Bitcoin blokken ble minet i 2009 inneholdt den følgende melding: “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks”.

Som med bibelen finnes det mange tolkninger av artikkelen over, men det de fleste er enige om er at skaperen(e) av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, var svært kritisk til hvordan pengesystemet fungerte. Ti år etter finanskrisen har mye blitt bedre, men de har fremdeles ikke løst de grunnleggende problemene. Knutli går ikke nærmere inn på dette her, men for dem som er nysgjerrig og vil lære mer om penger og pengesystemet, så anbefaller Knutli Mike Maloney sin YouTube serie og hedgefondsforvalter Ray Dalio sin nye bok Principles. Videre så nevner Knutli:

Den viktige lærdommen fra de begge er at historien gjentar seg selv med nærmest kirurgisk presisjon, og at vi nå befinner oss ved begynnelsen av en fase vi historisk ikke har vært god på å håndtere. Selv om konklusjonene deres er dystre i den forstand, så passer uttrykket “this time it’s different”, fordi Bitcoin presenterer en ny vei. For første gang i historien har vi en reell mulighet til å bygge et bærekraftig, globalt og åpent finansielt system.

En lys fremtid.

Knutli går også inn på at de trenger å bygge flere broer mellom det de har i dag og det som kommer i morgen. Med bitruption har dem mulighet til å gi folk et rammeverk hvor folk i hele verden kan ta del i de økonomiske mulighetene som ligger i den voksende internet økonomien. Mennesker er i stand til å gjennomføre utrolige ting når de får kunnskapen, verktøyene og mulighetene. Bitruption er overbevist om at Bitcoin og andre virtuelle valutaer har en lys fremtid foran seg og de vil gjøre sitt for hjelpe til med å bygge det opp.

Kontakt dem dersom du lurer på noe

Dersom du syns bitruption høres spennende ut, følg dem gjerne på Facebook, Twitter og LinkedIn, eller send dem en epost på contact@bitruption.com. Du kan også møte dem på Cryptofinance i Oslo den 17. november, og på Coingeek konferansen i London den 28–30 november.

 

Forrige

Neste