BTC
% 1h
0.69
% 24h
2.28
% 7d
13.19
BTC
USD
12,944
EUR
10,946
NOK
119,329

BTC
% 1h
0.69
% 24h
2.28
% 7d
13.19
BTC
USD
12,944
EUR
10,946
NOK
119,329

Fujitsu vil levere blockchain til bank

Fujitsu, et gigantisk IT-firma i Japan som leverer alt fra hardware til forettningsløsninger, har nå antydet at de ønsker å bygge et blockchain-drevet interbankoppgjørssystem.

Med interbanksystemer menes systemer for avregning, oppgjør eller overføring av penger mellom kredittinstitusjoner. I en pressemelding, står det «Vi er valgt som ut en av leverandørene av applikasjonsutvikling for å utforske den potensielle bruken av blockchain i den japanske bankforeningens (JBA) Samarbeids platform.»  Les mer her

Prosjektet vil ha med ni banker – Mizuho Bank, MUFG Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Resona Bank, The Joyo Bank, The Bank of Fukuoka, The Nishi-Nippon City Bank, Sumitomo Mitsui Trust Bank, and The Keiyo Bank. Dette nettverket av banker kalles også Zengin-nettet.

Ifølge Fujitsu prøver bankene å fastslå om en digital valuta kan bli vedtatt som «et nytt system for interbankoppgjør, ved hjelp av blockchain-teknologi.»

PS: Har du fått med deg gutta som vil lage p2p markedsplass i Norge? 

Prosjektet vil videre strengt kontrollere «ytelse og sikkerhet» av systemet, hvis det skulle bli fullstendig vedtatt. Forsøket vil konsentrere seg om utstedelse, overføring og innsamling av den digitale valutaen som strømmer gjennom interbankoppgjørssystemet. Ifølge detlajene vil Zengin-nettet utstede digital valuta til den anmodende banken. Fujitsu vil også benytte seg av et system de utviklet i fjor, og som var ment å øke peer-to-peer pengeoverføring. Den digitale valutaen har et 1: 1-forhold til den japanske yenen.

I september 2017 hadde Fujitsu et partnerskap med Japanese Bankers Association (JBA). På den tiden evaluerte JBA levedyktigheten ved å bruke distribuert ledgerteknologi for å drive finansielle tjenester. JBA har store og mindre bankinstitusjoner under sin fløy og guider disse institusjonene om hvordan man kan tappe inn i nye teknologier for å forbedre tjenestene.

Hvis forsøket blir vellykket, tror du det vil være de første skrittene mot banker som setter pris på digitale valutaer?

 

kilde: cryptolinenews / Philip Mania

Forrige

Neste