BTC
% 1h
0.97
% 24h
3.66
% 7d
12.11
BTC
USD
12,821
EUR
10,846
NOK
118,629

BTC
% 1h
0.97
% 24h
3.66
% 7d
12.11
BTC
USD
12,821
EUR
10,846
NOK
118,629

Amazon tar steget inn i blockchain

Amazon tar steget inn i blockchain med Quantum Ledger Database & Managed Blockchain

I fjor avviste Amazon ideen om å integrere AWS (Amazon Web Service) inn til blockchain. Nå har dette endret seg. Selskapet har annonsert en ny tjeneste som heter, Amazon Quantum Ledger Database, eller QLDB, som er en fullt ut administrert ledger database med en sentral autoritet. Tjenesten som ble lansert til forhåndsvisning for noen dager siden tilbyr en append-only, uforanderlig journal som sporer historie av alle endringer, sier Amazon. Og alle endringer er kryptografisk lenket og verifiserbare.

Selskapet annonserte produktet på scenen på AWS re:Invent, for å synliggjøre QLDB’s andre funksjoner – inkludert dens transparante natur, evne til å automatisk skalere opp eller ned etter behov, og brukervennlighet og hurtighet. Databasen kan utrette to til tre ganger flere transaksjoner i forhold til eksisterende produkter, hevdet Amazon.

Amazon QLDB er en ny klasse av database som eliminerer behovet for kompliserte utviklingsanstrengelser ved å bygge sin egen liknende ledger applikasjon. Med QLDB er din data’s historie-endring uforanderlig – den kan ikke bli endret eller slettet – og ved bruk av kryptografi kan du enkelt verifisere at der ikke har vært utilsiktede modifikasjoner i din applikasjons data. QLDB bruker en uforanderlig transaksjons-log, kjent som en journal, som sporer hver enkelt applikasjon-data-endring og opprettholder en komplett verifiserbar historie av endringer over tid. QLDB er enkelt å bruke fordi det gir utviklere med en kjent SQL-lignende API, en fleksibel dokument-data-modell, og full support for transaksjoner.

QLDB er også fri for servere slik at den automatisk skalerer til å støtte kravene for din applikasjon. Der er ingen servere til å administrere, og ingen lese-og-skrive grenser å konfigurere. Med QLDB, betaler du kun for det du bruker.

QLDB var en av AWS sine blockchain-relaterte kunngjøringer denne dagen.

Selskapet lanserte også AWS Managed Blockchain, som samhandler med QLDB.

«Amazon Managed Blockchain er en fullt ut administrativ tjeneste som gir deg mulighet til å sette opp og styre et skalerbart blockchain nettverk med bare et par klikk,» Sier Amazon i en kunngjøring. Produktet eliminerer overhead’en som trengs for å skape nettverket og automatisk skalere for å møte behovene til tusenvis av applikasjoner som kjører millioner av transaksjoner.

Tjenesten administrerer også sertifikatene dine, lar deg enkelt invitere nye medlemmer til å bli med i nettverket, og sporer operasjonelle beregninger som compute’ing, minne, og lagring ressurser.

Managed Blockchain er kompatibel til å gjenskape en uforanderlig kopi av din blockchain-nettverk-aktivitet inn til Amazon Quantum Ledger Database (QLDB), som lar deg analysere nettverksaktiviteten utenfor nettverket og produsere innsikt til trender.

 

 

Kilde: techcrunch.com

 

Forrige

Neste