BTC
% 1h
0.83
% 24h
2.74
% 7d
2.39
BTC
USD
10,677
EUR
9,175.8
NOK
102,233

BTC
% 1h
0.83
% 24h
2.74
% 7d
2.39
BTC
USD
10,677
EUR
9,175.8
NOK
102,233

Audi bygger bil, blokk for blokk

IOTA stiftelsen varslet om sitt fem måneders samarbeid med bilprodusenten Audi, og rapporterte om et positivt resultat.

Teamet presenterte resultatet av sluttprosjektet til et utvalgt publikum i byene Ingolstadt og Berlin.

Audi og IOTA-stiftelsen bestemte seg opprinnelig for å starte en firemåneders samarbeid for å utforske mulighetene til å bruke IOTA-teknologien, og løse virkelige problemer når det kommer til mobilitet, bilindustri og IoT.

Presentasjonen var vellykket og ga eksempel på hvorfor det er viktig å utforske nye teknologier som IOTA sin Tangle, med en tilnærming som setter kunder i sentrum.

Hvordan foregikk samarbeidet?  

Audi, i løpet av de første ukene av prosjektet, dedikerte seg til forskning, og intervjuet domeneeksperter for å definere problemer og løsningsrom i sektoren.

Etter utforskningsfasen var ferdig, jobbet teamet med flere eksperter for å lage deres første prototype som følger av samarbeidet, samlet opp av tilbakemeldinger fra brukere.

Et team fra IOTA fungerte som konsulenter til bilprodusenten, og hjalp dem med teknologi, forretningsmodeller og brukstilfeller.

Malte Schonefeld fra Audi roste laget fra stiftelsen og sa;

«Å utforske nye emner er alltid spennende, og det krever utmerket lagarbeid og dedikasjon for å virkelig få noe gjort innen bare seks måneder.»

Det endelige resultatet av samarbeidet, og den ferdige prototypen vil vi ikke få kunne se før senere, når den vil bli lansert. 

Audi er ikke alene 

«Vi ønsker at våre kunder skal bli kjent med blokkjedesystemer» sier Benjamin Sinram, sjef for Volswagen sin blokkjedeavdeling. 

Sinram sin kollega, Nicolai Bartkowiak legger til hva han mener; 
«Det er mye potensiale for blokkjedeapplikasjoner i Volkswagen-gruppen. Alt fra vedlikehold, logistikk og digitale applikasjoner, til spesialiserte løsninger som baserer seg på kilometeravlesning, og levetid på forskjellige komponenter. Blokkjedeteknologien tilbyr også mange muligheter når det gjelder selvkjørende biler. Det kan beskytte biler mot hackere bedre en noen annen teknologi, og hjelper med automatiske betalinger ved f.eks bensinstasjoner eller bilvasker.

Tror du blokkjede blir en sentral teknologi i fremtidens bilbransje? 

Kilder: Volswagenmag
Blokt

Forrige

Neste