BTC
% 1h
0.25
% 24h
1.77
% 7d
6.48
BTC
USD
10,886
EUR
9,256.6
NOK
100,867

BTC
% 1h
0.25
% 24h
1.77
% 7d
6.48
BTC
USD
10,886
EUR
9,256.6
NOK
100,867

Industriveteraner med blockchain utviklingsplatform for Xbox, PS4 og Switch

En gruppe veteraner innen spillbransjen har startet Planet Digital Partners, en ny platform for spillutvikling som planlegger å bringe blockchainbaserte spilltitler til de store konsollene, inkludert PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC og mobil. Planet Digital Partners planlegger å samle inn litt i overkant av 325 millioner norske kroner gjennom en såkalt «security token ICO» (STO).

I følge kunngjøringen inneholder det nye selskapet den tidligere PlayStation Europe-presidenten, tidligere administrerende direktør for Take-Two (TTWO) og Rockstar, samt produsenten av Nintendo World Championship.

I denne videoen viser Planet Digital hva de planlegger å gjøre.

Investorer mottar fortjenesten av spillene

De 325 millioner kronene i deres ERC-20 Rocket Token (RKT) vil bli gjort tilgjengelig for STO-investorer, der de vil motta 80% av netto fortjeneste for den første investeringen som blir tilbakebetalt, deretter 40% av nettoresultatet. I tillegg vil RKT-innehavere tjene 5% av hvert oppfølgingsspill sin netto fortjeneste gjennom 2025.

Steve Grossman, administrerende direktør for Planet Digital, forteller:

«Security Token Offers representerer en unik vei for å demokratisere investeringer og tillate investorer å delta i fortjeneste sammenlignet med offentlige aksjer, vi er begeistret over å bringe blockchain til våre spill og levere overbevisende nye opplevelser til spillere, som tidligere var umulig.»

Planet Digitals nåværende portefølje av spill inkluderer: Cabela’s The Hunt, Cooking Mama, og Bass Pro Shops: The Strike.

Flere aktører på markedet

Lanseringen av Planet Digital kommer bare måneder etter Mythical Games, en helt ny startup som nylig avsluttet såkalt «stealth mode», samlet inn over 137 millioner norske kroner for å utvikle en ny linje med PC-, mobil- og konsollspill på EOS (EOS), blockchain-plattformen kjent for sitt delegerte bevis (DPoS) konsensusmodell.

I likhet med Planet Digital blir Mythical Games ledet av en gruppe spillbransje-veteraner, med bakgrunn i Activision Blizzard (ATVI) og Yahoo.

Startupen sin administrerende direktør, John Linden, var tidligere CEO hos Activision og president for de Niantic-kjøpte Seismic Games.

Planet Digitals sikkerhetstoken er planlagt for første kvartal 2019.

Forrige

Neste