BTC
% 1h
0.23
% 24h
1.67
% 7d
3.43
BTC
USD
19,397
EUR
15,973
NOK
169,920

BTC
% 1h
0.23
% 24h
1.67
% 7d
3.43
BTC
USD
19,397
EUR
15,973
NOK
169,920

Jobber Apple med blockchain?

SEC sitt arkiv viser at selveste Apple Inc har sendt inn et dokument som viser at selskapet er interessert i blockchain teknologi, og at de har vært det i lengre tid.

Dokumentet heter “Summary of Apple’s Commitment to Responsible Sourcing” og beskriver selskapets forpliktelse til å opprettholde både etiske retningslinjer ved mineral-utvinningen og menneskerettighetene i hele sitt globale nettverk av leverandører. Da inkludert tredjepartsleverandører.

Responsible Business Alliance

Apple har lagt seg til i rekken med selskaper som følger «Responsible Business Alliance’s Responsible Minerals Initiative»
RBA ga i desember 2018 ut et dokument som skal representere industriens innsats for å definere et felles sett med prinsipper, attributter og definisjoner ved å benytte seg av blockchain teknologi.

Pressemeldingen nevner ikke Apples engasjement, men teknologibedriften er oppført som medlem på RBA’s offisielle nettside.

Men hva med iChain?

Jeff John Roberts fra Fortune skrev i desember 2018 “it’s going to take a tech giant like Apple to make blockchain payments work at scale.” Apple har unlatt å kommentere dette, men det kommer ikke som noen overraskelse at Apple holder kortene til brystet. Skal de ligge 5 år foran konkurrentene kan de ikke røpe detaljer i sine utviklingsprosesser.

Selv om det ikke står noe konkret om iChain eller lignende blockchain-produkter, sendte Apple inn en patentsøknad om en type multicheck arkitektur for tid og nøkkelstyring for to år siden. Da ved å kombinere aspekter av blockchain teknologi med Public Key Infrastructure (PKI).

Hvorfor tidsstempling?
Selv om det kan være flere grunner ang. bruk av tidsstempling, enn de som er nevnt i patentsøknaden så vises det spesifikt til svakheter i GPS og servertid (NTP), hvor en ondsinnet tredjepart kan manipulere tidsstemplet før det når sluttbruker.

Du kan lese patentdokumentet her

Blockchain gjør det krevende å dulle med b.la tidsstemplingen og det er nok her Apple først og fremst vil ha sitt fokus, nemlig på sikkerhet.

Avslutningsvis nevner vi det faktum at flere Apple-veteraner har blitt med i flere spennende blockchain startups i de siste årene. Blant annet Phillip Shoemaker i identity.com og Steve Wozniak i Equiglobal.com

Forrige

Neste