BTC
% 1h
0.08
% 24h
1.77
% 7d
3.19
BTC
USD
19,352
EUR
15,942
NOK
169,506

BTC
% 1h
0.08
% 24h
1.77
% 7d
3.19
BTC
USD
19,352
EUR
15,942
NOK
169,506

Malta blir første land som lagrer utdanningsbevis på blokkjede.

I Malta kommer alle utdanningssertifikater til å bli lagret på blokkjede, forteller den lokale nyhetsplattformen Malta Today.

Initiativet er angivelig oppskalering av et toåring pilotprosjekt for å inkludere alle nasjonens skoler. Inkludert er videregående skolesertifikater utstedt av staten, kirken og uavhengige skoler. Ifølge rapporten signerte den maltesiske regjeringen en toåring kontrakt med programvarebedriften Learning Machine, for å bygge videre på det nevnte pilotprosjektet.

Under formidlingen i Castille hevdet statsminister Josep Muscat at Malta er det første landet i verden til å sette alle utdanningssertifikater på en blokkjede. Muscat har også sitert i artikkelen med utsagnet «Malta vil bli blokkjedelandet«

Har du lest? Australsk pilotprosjekt putter førerkortene på blockchain

Cointelegraph rapporterte i Januar om Universitetet i Bahrain, som utsteder eksamensbevis på blokkjede. Trade Arabia rapporterte også at universitetets blokkjedeiniativ er en del av en global digitaliseringsstrategi for mobile elever.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) har også utstedt blokkjedebaserte sertifikater til mer en 100 nyutdannede som en del av et pilotprogram i midten av oktober 2017. Sertifikatene ble angivelig utstedt gjennom en spesiell app, som tillot nyutdannede å dele en «Manipulasjonsikker» og «verifiserbar» digital versjon av sine sertifikater med potensielle arbeidsgivere og andre parter.

Har du lest? Fremtidens dattabase for vitsenskap er desentralisert

I desember 2016 brøt nyhetene at den kenyanske regjeringen benytter IBM sine blokkjedeløsninger for å utvikle et umanipulerbart og gjennomsiktig utdanningssystem.

Hva er dine tanker rundt rollen til blokkjede i dagens skolelagringssystem? Vil flere skoler starte å introdusere blokkjedeteknologi? Hva skjer hvis alle skoler skulle begynt å bruke blokkjede?

Kilde: CTG

Forrige

Neste