BTC
% 1h
0.08
% 24h
1.77
% 7d
3.19
BTC
USD
19,352
EUR
15,942
NOK
169,506

BTC
% 1h
0.08
% 24h
1.77
% 7d
3.19
BTC
USD
19,352
EUR
15,942
NOK
169,506

Rekordhøyt volum på Bitcoin Futures kontrakter

I forrige uke ble et historisk høyt volum for Bitcoin futures notert på Chicago Mercantile Exchange (CME). Volumet nådde over 18,000, og indikerer at institusjonelle investorer nå er på hugget.

Ifølge CME sine statistikker var volumet 18,338 på onsdag, det høyeste volumet som noen gang er registrert. Volumet tilsvarer 91,690 bitcoins, cirka $365 million til dagens pris.

Futures kontrakter gjør det mulig for spekulanter og satse på priser heller enn å kjøpe det fysiske aktivumet – tallene kan derfor være litt misledende. Men, det de faktisk viser oss, er at der er mye større interesse for krypto futures nå enn noen gang tidligere.

Når nye produkter som tilbyr fysiske kontrakter (med bitcoin som underliggende aktivum) kommer på markedet, vil det bli betalt ut i bitcoins, som vil gi markedet et massivt momentum. I løpet av det siste drøye året har forventningene om at en ETF skulle bli lansert dominert nyhetsbildet. 2018 ble året for reguleringer og nedkjøling av markedet etter et foregående år med FOMO og parabolisk aktivitet.

Dette året 2019 vil bli annerledes, og mange eksperter i krypto industrien mener at i hvert fall ett institusjonelt investeringsinstrument vil komme på banen. Bakkt er primærkandidaten, men her har det vært stillgang pga. nedstenging av det offentlige systemet i USA.

Ifølge The Block, en europeisk børs gigant, så er Eurex i gang med å lansere krypto futures, så listen med institusjonelle krypto tjenester vokser. Eurex børsen som er styrt av Tysklands Deutsche Börse vil etter hvert tilby futures på Bitcoin, Ethereum og XRP.

I tillegg til disse produktene, så er der allerede en type ETF som er tradet gjennom en ETN (exchange traded note) og som gjør det mulig for investorer å få direkte tilgang til BTC priser.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) passerer forbi teknikaliteter som omhandler kjøp og lagring av Bitcoin men klarer fortsatt å tilby investorer å kjøpe aksjer tilsvarende en tusendedel av prisen av BTC, altså noen dollar i stedet for tusener.

GBTC har vært svært populært med over $800 million allerede investert i Bitcoin fondet:

Se twitterpost her

I tillegg til BTC så er 8 andre krypto aktivum inkludert, men den toneangivende kryptovalutaen Bitcoin er den mest populære. Fondet eliminerer volatiliteten med å fysisk kjøpe og eie Bitcoin, som er det institusjonene ønsker – en rolig og stødig vekst. Utsiktene for 2019 begynner å ta form og de institusjonelle investorene har brettet opp skjorteermene. Spenn deg fast og nyt!

Kilde: https://www.newsbtc.com

Forrige

Neste