BTC
% 1h
0.04
% 24h
1.73
% 7d
3.19
BTC
USD
19,351
EUR
15,936
NOK
169,449

BTC
% 1h
0.04
% 24h
1.73
% 7d
3.19
BTC
USD
19,351
EUR
15,936
NOK
169,449

Norges første «private by» lanserer egen kryptovaluta

Liberstad heter prosjektet som nå lanserer egen valuta på deres «smart city plattform». Prosjektet er lagt til en idyllisk gård i Vest-Agder. Denne private byen skal styres av en desentralisert plattform – og skal stort sett operere som et autonomt samfunn.

Siden prosjektet ble startet i 2015, er det blitt solgt over 100 tomter til både nordmenn og andre.

City Coin (CITY), drevet av City Chain skal være eneste form for betalingsmiddel. Tanken er at denne plattformen skal sørge for at innbyggerne i Liberstad kan utvikle et økosystem av private og offentlige p2p tjenester.

Via en app kalt «City Hub» kommuniserer medlemmene i samfunnet med hverandre, slik at tjenestene som blir bygget kan brukes. Appen vil samtidig fungere som lommebok for CITY-valutaen.

Møtt med skepsis

For flere virker prosjektet som en ønskedrøm. Blant annet ordfører i Marnardal kommune, Helge Sandåker. Han har fulgt prosjektet i to år, men sier i et intervju med NRK at han «føler at det har utviklet seg i en retning med mer preg av ønskedrøm enn realisme.»

Så gjenstår det å se, hva som skjer med Liberstad og CITY coin.

Mer informasjon kan finnes på deres egne hjemmesider: www.liberstad.com

Forrige

Neste