BTC
% 1h
0.23
% 24h
1.66
% 7d
3.49
BTC
USD
19,408
EUR
15,985
NOK
169,946

BTC
% 1h
0.23
% 24h
1.66
% 7d
3.49
BTC
USD
19,408
EUR
15,985
NOK
169,946

To store Ethereum-oppdateringer har blitt implementert

Ethereums (ETH) sine to nettverksoppgraderinger, referert til som Constantinople og St. Petersburg, skjedde i går kveld. Mer presist skjedde de i Ethereums blokk 7 280 000, som ble minet den 28. februar.

To forskjellige oppdateringer

Oppgraderingen har to navn for å representere to opprinnelig separate oppgraderinger som nå er blitt kombinert til en. Implementeringen av Constantinople ble tidligere forsinket i januar over et sikkerhetsproblem. Constantinople vil bringe plattformen flere effektivitetsforbedringer, samt forsinkelsen av den såkalte «vanskelighetsbomben» og nedgangen i Ethereums blokkbelønning.

Vanskelighetsbomben er en funksjon som er ment å hindre minearbeidere fra å fortsette sin aktivitet på kjeden etter Ethereums bytte til en konsensus-algoritme (Proof-of-Stake (PoS)). Men siden PoS-implementeringen fortsetter å bli utsatt, måtte Ethereum-utviklere forsinke vanskelighetsbomben for å «sørge for at vi ikke fryser blockchain før bevis på at innsatsen er klar og implementert.»

Oppgraderingen av Constantinople er dermed satt til å forsinke vanskelighetsbomben – også referert til som «istid» – i omtrent 12 måneder. For å kompensere for den enklere gruvedriftsprosessen, vil Constantinople også ha den såkalte «thirdening»: en reduksjon av belønningen for hver gruveblokk fra 3 til 2 ETH. Constantinople bringer også Create2-funksjonen til plattformen, som først ble ryktet for å introdusere en angrepsvektor til Ethereum.

Bred støtte

Ethereum medstifter Vitalik Buterin avviste senere bekymringene. Den andre nettverksoppdateringen, St. Petersburg, er ment å slette en tidligere oppdatering, Ethereum Improvement Proposal 1283, fra Ethereums testnettverk. I januar ble store amerikanske exchanger Coinbase og Kraken de siste til å bekrefte støtten til Ethereums oppgradering. De to børsene blir med Binance, Huobi og OKEx i hvem som hadde lovet å overvåke arrangementet før sitt første gjennomføringsforsøk. Som Cointelegraph nylig rapporterte, er nye Ethereum generert gjennom mining på sine laveste nivåer noensinne, viser Etherscan data.

Ble en suksess

Det var store forventninger til Constantinople, spesielt siden dette var tredje gang det ble forsøkt. Ethereum har gjennomgått syv tidligere «forks», og Constantinople består av den første mainnet hard fork (oppdatering) på nesten to år.

«Min reaksjon er lettelse, faktisk mer enn jeg forventet,» sa Ethereums core-developer, Lane Rettig, som bidrar til å organisere oppgradering og oppdateringer. «Og spenning også – dette var min første vellykkede mainnet hard fork siden jeg ble med i Ethereum!»

Han og andre Ethereum prosjektledere hadde tilbrakt månedene som førte til den harde forken, med å forsikre seg at gruvearbeidere og nodeoperatører installerte den nye klientprogramvaren, som ville oppdatere til den nye kjeden på nøyaktig samme blokknummer. En hvilken som helst node igjen på den gamle delen av kjeden ville kjøre inkompatibel kode. Men alt syntes å være i orden, og Rettig erklærte seg «forsiktig optimistisk.» Ingen formelle feiringer ble planlagt, i motsetning til tidligere anledninger da oppdateringen måtte bli utsatt. «Jeg tror folk følte seg utmattet og bare lettet for å se denne gå gjennom,» sa Rettig.

Kilder:

Cointelegraph
Decryptmedia

Forrige

Neste