BTC
% 1h
0.05
% 24h
1.80
% 7d
3.19
BTC
USD
19,352
EUR
15,942
NOK
169,506

BTC
% 1h
0.05
% 24h
1.80
% 7d
3.19
BTC
USD
19,352
EUR
15,942
NOK
169,506

Bitcoin har nå overgått PayPal i årlig transaksjonsvolum, igjen.

For andre gang overgår Bitcoin den gigantiske betalingsplatformen PayPal i årlig transaksjonsvolum.

Dataene er samlet fra globale statistikk portaler, hvor bitcoin sitt nettverk hadde transaksjonsvolum verdt rundt 1,3 trillioner dollar i 2018. Under samme tidsramme ble det registeret «bare» 578,6 milliarder dollar hos PayPal.

Dette er altså andre gang bitcoin forbigår Paypal. Tilbake i 2017 hadde det digitale valutanettverket 543 milliarder dollar mer i transaksjonsvolum en det globale firmaet. Mye av grunnen ligger nok i det hete kryptomarkedet som var tilbake i 2017. Det er tider med mindre volum nå, men fortsatt troner kryptovalutaen.

Har du lest? Tre sentralbanker foreslår digitale valutaer

Bitcoin har derimot en lengre vei å gå for å kunne slå de tre regjerende betalingsselskapene. På toppen finner vi UnionPay, Visa og MasterCard. Alle med betydelig større volum. Illustrasjonen kan du se nedenfor hvor blå stolpe representerer bitcoin.

Kilde: Reddit

Voksende marked

Uavhengig av forskjellen fikk både Bitcoin og PayPal en økning i antall overføringer. Verdensbanken rapporterte at antall transaksjoner økte med 10% i 2018. Store utenlandske befolkningspartnere bidro enormt til oppgangen, noe som førte til høyere bruk av tjenester som PayPal og Bitcoin.

Bitcoin var ikke bare et alternativ for mennesker som søkte billigere grenseoverskridende transaksjoner. Den digitale valutaen så et flertall av transaksjonsvolum fra handelsmenn. Ifølge Diar sin rapport har kryptosektoren som en helhet hatt rekordvolumer på tvers av ledende kryptobørser i 2018, med bitcoin som leder av valutaene, som den mest dominante.

Har du lest? Blokkjede til besvær

Det er uklart hvor mange brukere som benyttet bitcoin for overføring, særlig når handelsmenn bruker samme ressurs for spekulasjon. Det spiller nok en stor rolle i hvordan Bitcoin klarte å overgå Paypal. Paypal fokuserte bare på betalings- og overføringstjenester, mens Bitcoin er mangesidig aktiv.

Bitcoin som penger

Interessant nok, jo mer bitcoin blir en investerbar eiendel, desto mindre vil det tiltrekke brukere. Det er tydelig at mye av bitcoin sin popularitet ligger rundt den store prisvolatiliteten, men det er også der mye av usikkerheten ligger. Brukere vil være mindre tilbøyelige til å bruke penger hvis verdien kan endre seg dramatisk innen få minutter. Til tross for bitcoin sin billige transaksjonsavgift, ville overføringsportaler som PayPal eller Transferwise være sikrere i forhold til stabilitet.

Har du lest? Rekorthøyt volum på Bitcoin futures

Likevel, i andre deler av kryptosektoren, forsøker prosjekter å løse volatilitetsproblemet, samtidig som man beholder den billige transaksjonstrukturen. Nå nylig har bankgiganten JP Morgan lansert sin egen stablecoin, som sikter mot akkurat det. Få billigere og sikrere overføring over landegrensene. Stablecoins er ikke noe nytt som nettopp har kommet på banen, men at en slik «stor spiller» kommer på banen må man ikke ta forgitt.

Hva tror du om kryptovaluta sin fremtidige rolle innenfor transaksjoner og betalinger?

Forrige

Neste