BTC
% 1h
0.05
% 24h
0.91
% 7d
14.29
BTC
USD
12,990
EUR
10,950
NOK
119,999

BTC
% 1h
0.05
% 24h
0.91
% 7d
14.29
BTC
USD
12,990
EUR
10,950
NOK
119,999

Bitcoin er nå akseptert i over 115 land!

Bitcoin har eksistert i ti år og den har rukket å bli svært populær. Den har fått aksept i både store og små institusjoner i flere land. Noen steder helt opp på regjeringsnivå. Ifølge nye data er Bitcoin nå helt akseptert i over 115 land.

Suksessen til Bitcoin blir enda mer gledelig når du vet at det fundamentale ved kryptovaluta utfordrer de tradisjonelle og veletablerte sentraliserte systemene til alle banker og regjeringer. Konkurranse gir som regel innovasjon. Bitcoin er derfor bra, også for de som ikke ønsker å eie bitcoin.

Men hva er det som gjør at Bitcoin kan få slik aksept? Når de fleste av de andre kryptovalutaene blir jaget med kjepp og FUD?

Bitcoins visjon er nøkkelen

Den største drivkraften til Bitcoin er visjonen og teknologien den er bygget på. Satoshi fokuserte på å frigjøre økonomien og utfordre den finansielle strukturen.

Demokratiet er tuftet på folkets makt, men mange innser nok også at det pengepolitiske ofte ser ut til å gi en sterkere stemme enn stemmeseddelen?

Satoshi

Satoshi tenkte imidlertid på å skape et desentralisert nettverk med prinsippene for kryptografi. Han oppdaget en ny finansiell enhet, men verktøyene som ble brukt av ham, var der lenge før han fikk ideen og skapte Bitcoin. Å gi folket muligheten til å flytte penger uten myndighetenes og bankenes godkjennelse gir en annen type makt. Eksempelvis makt til å ikke akseptere hyperinflasjon.

Så, opprinnelsen og visjonen til Satoshi har bidratt til en revolusjon som ikke krever voldelig protester eller streiker. Rundt om i verden har folket tatt i bruk Bitcoin som verktøy. Et verktøy som har gitt tilgang til finansmarkedene for flere mennesker.

Noen spekulerer i om Bitcoin opprinnelig kommer fra bankene selv. Men dette er naturligvis svært spekulativt.

Bitcoin har banet vei for nye tenkemåter i samfunnet, og har vist oss hvordan regjeringer kan håndtere økonomi i fremtiden.

Bitcoin er kun ulovlig i 10 Land

En undersøkelse gjort av Coin Dance har fått fremhevet hvilken land der Bitcoin fortsatt er ulovlig.

  1. Afghanistan 
  2. Algeria
  3. Bangladesh 
  4. Bolivia
  5. Pakistan 
  6. Qatar
  7. Republikken Makedonia
  8. Saudi Arabia 
  9. Vanuatu 
  10. Vietnam

Undersøkelsen anfører at det er ni land hvor Bitcoin bruk er kategorisert som «Begrenset.» De to fremtredende navnene i denne kategorien er Kina og India.

Kina som er et knutepunkt for noen av de største mining-fascilitetene i verden, har en svært kritisk tilnærming til bruken av Bitcoin og kryptovaluta generelt. Det er ikke så vanskelig å forstå med tanke på regjeringen i Kina. Men India har vært svært forsiktig til bruk av kryptovaluta, noe som har bremset den potensielle utviklingen i dette landet.

Sentimentet i India endres og i det siste året har staten foretatt tiltak for å bygge brukervennlige kryptoforskrifter. Nylig har Reserve Bank of India ferdiggjort sitt utkast til regulering av kryptovaluta. Implementering av Kryptovaluta i India er kansje lenger ingen umulighet?

Forrige

Neste