BTC
% 1h
0.45
% 24h
1.89
% 7d
3.65
BTC
USD
19,439
EUR
16,005
NOK
170,176

BTC
% 1h
0.45
% 24h
1.89
% 7d
3.65
BTC
USD
19,439
EUR
16,005
NOK
170,176

Unity søker blockchain-patent

Unity er et verdenskjent firma innen gaming-sektoren. Selskapet produserer spillmotorer brukt av store spill verden over. Det danske moderselskapet Unity Technologies ApS har nå søkt patent på en blockchainløsning som gir digitale objekter en unik ID.

Patenten ble avslørt gjennom dokumenter fra «United States Patent and Trademark Office». Den beskriver som følger; «Det finnes ingen nåværende løsning for å tildele objekter en unik identifikator, som tillater endring overførsel, handel eller assosiasjon med lokasjon.» Videre viser patenten til at det ikke finnes noen måte å dele objekter på tvers av plattformer, brukere og applikasjoner.

Enjin SDK

Denne uken ga Enjin, et firma som skaper en blockchainplattform for gaming, et SDK (Software Development Kit) som lar utviklere skape og integrere ERC155 tokens på Ethereumnettverket.

ERC155 er en standard utviklet av Enjin i samarbeid med Ethereum. Denne standarden gjør det mulig for utviklere å gi en uendelig mengde objekter unike identifikatorer, gjennom én enkelt smartkontrakt.

Det sies at Enjin og Unity samarbeider om en slik løsning.

Kult – men hva betyr dette egentlig?

Handel av digitale objekter med slike identifikatorer mellom brukere skaper noen interessante muligheter. Dette betyr at digitale objekter spillere anskaffer seg, enten det er et sverd, et FUT-kort eller annet, vil kunne ha en reell verdi som enkelt kan overføres mellom spillere. Kompansasjonen kommer i form av tokens, som enkelt kan veksles i fiat-valuta som for eksempel USD eller NOK.

Forrige

Neste